Home 3 October/Leids Ontzet Winnares 3 Oktober Pub Quiz 2020 werd vandaag verrast met haar prijs

Winnares 3 Oktober Pub Quiz 2020 werd vandaag verrast met haar prijs

door Emile van Aelst

Vandaag werd de Leidse Caecil overvallen door een aantal commissieleden van de 3 October Vereeniging en Leidse Glibber. Samen stonden we voor haar deur om haar te vertellen dat ze de eerste enige echte 3 Oktober Pub Quiz gewonnen had.

3 Oktober werd dit jaar helaas niet op straat en in de kroegen gevierd, maar voornamelijk online op internet en de regionale omroep. Een van de onderdelen was op 2 oktober ’s avonds de Pub Quiz waarin Barry Badpak, Peter Labrujère en Leidse Glibber de kennis van de Leidenaren op het gebied van de muziek, taal en wetenswaardigheden hebben getest.  Na de quiz hadden de kijkers tien minuten de tijd hun antwoorden door te mailen, naderhand gezien eigenlijk te kort. Toch waren er 284 geldige inzendingen, dit houdt in dat er een veelvoud aan kijkers is geweest.  Omdat veel kijkers de quiz nog eens met vrienden of familie zouden willen spelen is hij sinds vanavond te vinden op you tube zodat iedereen hem nog eens kan spelen.

Vanmiddag werden de prijswinnaars bekend gemaakt en gingen wij op bezoek bij de deelnemer met de meeste goede antwoorden. De bedoeling is dat we haar zouden verrassen dus spraken we af bij de bloemenwinkel  op de buitengalerij van de Winkelhof.

Om maar even in rood-wit te blijven, Edwin Haasbroek heeft een nieuw Leids t-shirt ontworpen.

Het heeft te maken met de bloedlijn, maar dat leggen we nog wel eens uit.

We gingen op weg naar Caecil. Ik ken Caecil al heel wat jaren, dus zou ik proberen uit te vinden of ze thuis was. Deze week belde ik haar dat ik aan het opruimen was en iets gevonden had wat zij waarschijnlijk wel leuk zou vinden. Het paste niet door de brievenbus en of het goed was dat ik het zaterdagmorgen even af kon geven. Truc gelukt we wisten dat ze thuis was. Ik ging voorop om aan te bellen en vrijwel direct daarna zouden Maartje, Bertram en Edwin de tuin in lopen.

Caecil was volledig verrast toen we opeens met zijn allen in de tuin stonden en ik had niet gelogen want ze pasten alle drie niet door de brievenbus.

Caecil had slechts twee vragen fout en daarmee de onbetwiste nummer één en kreeg een heel pakket speciale 3 oktober prijzen, waaronder het boekje van Rens Heruer met uitleg over alles wat met 3 Oktober te maken heeft.

Helaas heel toepasselijk in deze tijd een speciaal 3 oktober mondkapje.

Maar dit is natuurlijk helemaal geweldig.

Gelijk even een foutje rechtzetten. In het filmpje heb ik het over een gourmetbon voor zes personen van slagerij van der Voort. Shame shame shame, dat moet natuurlijk Piet van der Vooren uit de Doezastraat zijn, maar om daar nou het filmpje opnieuw te maken vond ik wat veel moeite 🙂

De klapper werd tot het laatst bewaard, de 3 October shawl maar dan geborduurd met Pubquiz Master 2020 er op.

Caecil gaat elk jaar rood-wit gekleed met 3 oktober, maar voor volgend jaar heeft ze nu al een gedeelte van haar outfit compleet. Uiteraard hoopt ze dat het mondkapje dan niet nodig is en als uniek collectorsitem in de kast kan blijven.

Later op de middag ging Edwin nog langs bij de andere winnaars. Joyce en Stefan hadden alle muziekvragen goed. Het team van Nick Borst was het beste bij het onderdeel Leidse wetenswaardigheden en Piet Hein van der Ploeg had de meeste vragen bij het onderdeel Leids goed.Iedereen was het er over eens de Pub Quiz was een enorm succes en mag volgend jaar op de een of ander manier terug komen. In het filmpje/fotoslidehow wat meer beelden van de prijsuitreiking met dank aan Maartje en Edwin.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 11 oktober 2020 - 10:00

dus de quiz is een nieuw element dat een traditie gaat worden. Volgend jaar het weekend voor Leids ontzet iedereen aan de quiz en de uitreiking tijdens Leids ontzet.

Love As Always
Di Mario

Reply
bvision 11 oktober 2020 - 10:29

En dan zijn alle handelingen denk ik weer achter de rug en kun je op weg naar 2021…

Reply
rietepietz 11 oktober 2020 - 18:27

Ha je bent er weer! Leuk zo’n pub quiz, ik maakte er dit jaar kennis mee en vond het erg leuk.
De leidenaar dus ook!

Reply
Nicky 12 oktober 2020 - 22:14

Knap, hoor! Gefeliciteerd!

Reply

Plaats een reactie