Home Corona Echt zwaar balen, even geen Carihuela alhoewel ik mij daar veiliger zou voelen dan in Leiden

Echt zwaar balen, even geen Carihuela alhoewel ik mij daar veiliger zou voelen dan in Leiden

door Emile van Aelst

Ja ook Glibber baalt wel eens en om eerlijk te zijn niet zo weinig ook. Vorig jaar ging ik voor het eerst na alle 3 oktober drukte een weekje naar La Carihuela in Spanje. Ik kan nog steeds niet uitleggen hoe, maar op de een of ander manier stalen het dorpje en de mensen daar mijn hart. Normaal zou ik vandaag naar Carihuela gevlogen zijn om even bij te komen van alle 3 oktober drukte. Ondanks dat 3 oktober niet echt gevierd werd, heb ik het toch druk zat gehad. Maar ja nadat corona mijn weekje Carihuela in april al niet door liet gaan, zit ik ook nu gewoon in Leiden. Geen lekker zonnig weekje met veel leuke bekenden.

Ik heb heel lang getwijfeld of ik wel of niet zou gaan, maar toen de derde geboekte vlucht gecanceld werd en ook iemand mij heel voorzichtig er op wees dat ik misschien, als klein beetje bekende Leidenaar, niet het beste voorbeeld zou geven door te gaan, gaf ik het op. 🙁  Maar ben het er in mijn hart nog niet mee eens 🙂

Gelukkig ben ik van de zomer wel even een weekje geweest en zat heerlijk in het appartement van Hennie en Gösta.

Maar ik blijf er bij, ik voelde mij daar van de zomer veiliger dan hier. Ik hoor nu iedereen zeggen, ben je niet wijs. Het land met de meeste besmettingen is Spanje, dat klopt maar de besmettingen zijn vooral in Madrid en omgeving. In La Carihuela en de costa’s zijn geen tot vrijwel geen besmettingen. Spanje is ietsje groter dan Nederland de afstand tussen Madrid en La Carihuela is 530 kilometer. Om even een vergelijk te geven Groningen-Maastricht is 269 kilometer, dus het is op zich belachelijk dat heel Spanje code oranje heeft.

Voor Gösta en Hennie is het ook een rot zomer, bijna geen huurders en ook geen optredens bij Carihuela Parc waar heel wat Leidenaren regelmatig op het terras zaten.

Ik ben niet de enige Leidenaar die baalt, ik ken er heel wat die net zoals vorig jaar er deze week ook weer geweest zouden zijn.

Wat een lol hadden we vorig jaar bij het optreden in de Heineken Corner.

Terwijl hier de regen met bakken uit de lucht komt, baal ik er van dat ik niet lekker zit te eten bij Casper en Melanie in Casa Beense of bij Adrie en Fatima in het Kleine Regthuys.

Daarna lekker dobbelen aan de bar van de Heineken Corner.

Ik mis jullie echt en kan niet wachten jullie kant op te komen.

Voorlopig moet ik het maar even doen met foto’s en filmpjes uit mijn blogs van afgelopen zomer en de week van vorig jaar oktober 🙁   Misschien is dat ook een schrale troost voor de andere Leidenaren die er deze week geweest zouden zijn.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Ruud Koet 7 oktober 2020 - 4:58

Ja, zwaar klote Emile…, maar naar mijn inziens toch echt wel verstandig om nu even niet te gaan, maar ik begrijp je redeneringen v.w.b. waarom je zo baalt, want in Carihuela is de besmettingskans misschien wel minder als hierzo, alleen moet je er nog naartoe hé en dan op die luchthavens en in dat vliegtuig….. , je weet het maar nooit… Ach…. misschien volgend jaar weer beter en kan je weer heerlijk gaan , thanks weer deze blog met leuke foto’s en herinneringen van je, gr. 😉

Reply
rietepietz 7 oktober 2020 - 7:59

Het blijft voorlopig nog even afzien, niet alleen voor jou maar voor heel veel mensen, het moet maar hé!

Reply
bvision 7 oktober 2020 - 8:22

Je bent niet de enige die baalt van alle Coronaperikelen, het is helaas niet anders.

Reply
Rik van Boeckel 7 oktober 2020 - 9:48

Ja het is klote Emile. Maar hier kan het ook onverwacht fout gaan. Een djembé leerling van mij is positief getest op Corona en nu zit ik noodgedwongen in quarantaine terwijl ik geen klachten heb. Gister getest in Leiderdorp en wacht nu op de hopelijk goede uitslag!

Reply
Margie 7 oktober 2020 - 10:04

Wellicht met kerst…oud-en nieuw!!! 💃

Reply
די מריו 7 oktober 2020 - 10:22

Volgend jaar misschien. Ik help het voor je hopen, want dan kan ik misschien ook weer weg.

Love As Always
Di mario

Reply
Nicky 8 oktober 2020 - 22:28

Het is even niet anders. Maar het lijkt me wel raar om hier in de regen te zitten terwijl je daar in de zon had moeten zitten.

Reply

Plaats een reactie