Home 3 October/Leids Ontzet Leuke buurtinitiatieven op 2 oktober, Minitaptoe Jacob Catslaan en Vossenjacht historische personen

Leuke buurtinitiatieven op 2 oktober, Minitaptoe Jacob Catslaan en Vossenjacht historische personen

door Emile van Aelst

Naast de geweldige 3 October livestream ondernemen buurten, instanties en particulieren toch ook nog zelf kleine coronaproof activiteiten. Vandaag ga ik langs twee verpleeghuizen en op bezoek bij een de grootste rood-wit fanaten van Leiden. Gisteravond was door bezoekers van Op Eigen Wieken in de Merenwijk een Vossenjacht voor de kinderen georganiseerd. Zij moesten personages vinden die te maken met ons 3 Octoberfeest. Zo kwamen zij onder andere burgemeester van der Werf tegen.

Bij elk historisch persoon moesten enkele vragen beantwoord worden en dan kregen de deelnemers hints hoe ze bij de volgende kwamen.

Ze kwamen ook Magdalena Moons tegen.

In het winkelcentrum zat niemand minder dan Willem van Oranje.

Als laatste kwamen ze een van de Commissieleden tegen.

Ik heb een historische persoon gemist, maar ik moest in een noodvaart naar de Jacob Catslaan waar tegelijkertijd een Minitaptoe door de wijk liep. Voor de Minitaptoe reed een draaiorgel met uiteraard 3 oktober muziek van Rubberen Robbie en Jochem Myjer.

Buurtbewoonsters Yvette Edelaar, Chantal ter Haar en Dyske Beelen vonden 2 oktober zonder Taptoe toch te kaal en organiseerden een coronaproof Minitaptoe. Ongeveer dertig tot veertig buurtkinderen hadden fietsen en skelters verlicht en versierd en reden daarmee door de wijk.

Er werd gevraagd of de ouders 3.10 meter afstand wilden houden. Nu zullen velen zich afvragen waarom 3.10 meter. Het antwoord is simpel. Nederland heeft nogal moeite met de 1.5 meter te onthouden, maar elke Leidenaar onthoudt wel 3-10, vandaar voor deze dag maar even 3.10 aangehouden.

Er zaten echt waanzinnig mooie bouwwerken bij.

Tja en soms gaat er ook wel eens iets kapot.

De echte Leidenaar heeft van kinds af aan elk jaar een 3 oktoberfoto die op straat genomen is en je een paar dagen later kan kopen in verschillende sigarettenzaken in Leiden.  Misschien had ik toch maar bonnetjes met een nummertje mee moeten nemen 🙂

De Minitaptoe eindigde in de Jacob Catslaan, waar de prijswinnaars bekend gemaakt werden. Maar in elk geval kreeg iedereen een zuurstok want die hoort bij 3 October.

Dit was volgens de jury de onbetwiste nummer 1, helemaal rood-wit en op het dak stond zelfs nog Taptoe.

De nummers een, twee en drie nog even bij elkaar.

Na het neuriën van het Wilhelmus, want zingen mag niet, ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis. Toch nog een beetje echte taptoe gehad 🙂

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

bvision 3 oktober 2020 - 14:40

Leuk dat er toch iets voor de kinderen georganiseerd wordt.

Reply
די מריו 3 oktober 2020 - 19:44

Leuk voor de kinderen dat er voor toch nog iets moois was.

Love As Always
Di mario

Reply
Hans 3 oktober 2020 - 22:05

Gelukkig laat men het hoofd niet hangen en organiseert men iets leuks voor de kinderen. Hans

Reply
Nicky 5 oktober 2020 - 23:02

Fijn dat het toch leuk was!

Reply

Plaats een reactie