Home Regio Leiden heeft zijn Geusje, Oegstgeest heeft ‘Jan Wolkers Terug naar Oegstgeestbrood’

Leiden heeft zijn Geusje, Oegstgeest heeft ‘Jan Wolkers Terug naar Oegstgeestbrood’

door Emile van Aelst

Ik begin eerst even met een paar mededelingen omtrent mijn site de komende dagen. Ondanks dat 2 en 3 oktober niet gevierd wordt zoals we gewend zijn, gebeurt er toch, vooral digitaal, van alles. Van paar digitale onderwerpen heb ik opnames gemaakt of ga ik nog maken, daarnaast zwerf ik wat door de stad om te kijken hoe rood-wit de huizen en of wijken zijn. Daar komt allemaal de komende dagen op willekeurige momenten verslag van. Zo werd dit jaar ook weer de Erepenning van Leiden uitgereikt. Vanavond na 00.00 uur mag bekend gemaakt worden aan wie, dus om 00.00 uur een extra blog om te feliciteren 🙂

Leiden kent natuurlijk het Geusje, het wittebroodje dat op 3 oktober uitgedeeld wordt bij Haring & Wittebrood. Sinds vandaag heeft ook Oegstgeest een eigen brood, het ‘Terug naar Oegstgeest brood’.  Dit brood is vernoemd naar het boek Terug naar Oegstgeest van Jan Wolkers en er zit uiteraard Turks fruit in, maar ook dadels en nog veel meer lekkers. Vandaag betrok Dorpsmarketing Oegstgeest haar nieuwe kantoor in het Dorpscentrum. In plaats van gebak trakteerden dorpsmarketeer Marjolein van der Jagt en haar collega Bo Ju op het nieuwe Oegstgeester brood.

Ruud Brouwer, bedrijsleider Dorpscentrum Oegstgeest, Joop Verdonk, voorzitter Dorpscentrum Oegstgeest, Willemien Timmers, Oegstgeester Courant, Bo Ju, Dorpsmarketing Oegstgeest en Marjolein van der Jagt lieten zich het nieuwe Oegstgeester brood goed smaken.

Na de koffie en het nieuwe brood betrokken Marjolein en Bo hun nieuwe kantoor in het Dorpscentrum. Wie Marjolein kent weet dat ze direct enthousiast nog veel meer nieuwtjes deelde zoals over de podcast over Jan Wolkers die Onno Blom gemaakt heeft. Eerdaags kom ik daar nog uitgebreid op terug.

Het brood is vanaf nu te koop bij de filialen van bakkerij Hugo de Groot in Oegstgeest.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

bvision 2 oktober 2020 - 8:27

volgens mij is dat een lekker broodje, en waarom niet meegaan van de dorpen rondom Leiden met de feestvreugde die daar heerst.

Reply
Nicky 3 oktober 2020 - 14:57

Dat klinkt best lekker. Jammer dat het te ver weg is om even een broodje te halen.

Reply

Plaats een reactie