Home 3 October/Leids Ontzet Pre Oktober met de Rijnsons bij Theehuis de Leidse Hout, ondanks coronaproof versie toch een mooi feest

Pre Oktober met de Rijnsons bij Theehuis de Leidse Hout, ondanks coronaproof versie toch een mooi feest

door Emile van Aelst

Je zou het niet verwachten, maar een Pre Oktober optreden van de Rijnsons zonder dat er minimaal driehonderd mensen polonaise lopen is toch mogelijk en iedereen had het nog naar het zin ook.

Het was het tiende jaar dat het Pre Oktoberfeest gegeven werd als opwarmertje voor 3 oktober. Ik hoef uiteraard ondertussen niet meer uit te leggen dat 3 October dit jaar volledig digitaal gevierd wordt. Het was ook lang onzeker of het tiende Pre Oktoberfeest kon doorgaan en zo ja hoe.  Als eerste werd besloten de Rijnsons binnen te laten optreden, terwijl het publiek buiten zat.

Ondanks alle beperkingen hadden de Rijnsons er zin in een geweldig feest te maken op deze tiende Pre Oktober.

Omdat er maar vijftig mensen op een terras mogen zitten, werd het terras in twee gedeeltes opgesplitst waardoor je twee terrassen met vijftig mensen kreeg. Maar dan ben je er nog steeds niet vandaar dat er ook twee optredens waren. Eentje van twee tot half vijf en een van half vijf tot zeven uur.  Binnen zaten technici die zorgden dat buiten het hele optreden te horen te zien was.

Oke het zat technisch en qua aantallen allemaal goed, maar dan hoe zorg je dat iedereen blijft zitten en geen massale polonaises komen. Voor wie de Rijnsons niet kennen, een optreden van ze heeft van begin tot eind ongeveer de sfeer van Oranje die 3 – 0  voor staat bij een EK finale 🙂  Zoals bijvoorbeeld op deze archieffoto te zien. Het ging er dit jaar heel anders aan toe, er werd keurig zittend gefeest.

Buiten het terras werd er uiteraard zo nu en dan even gedanst, maar ja zo nu en dan moet de adrenaline eruit natuurlijk.

Je kon wel duidelijk merken dat iedereen door had voorzichtig te zijn en dat dit waarschijnlijk wel het laatste feestje voor de komende tijd zal zijn.

En voor het geval dat het iets teveel werd, waren er altijd nog passende 3 oktober mondkapjes.

De twee optredens waren uitverkocht, maar onder andere op tv te volgen en uiteraard maakte ook Anneke Van Schoonderwoerd Den Bezemer ook live opnames voor haar Leidse Café Online. En zelf heb ik het tweede optreden vrijwel helemaal live op facebook uitgezonden.

Bij 3 en dus ook Pre Oktober hoort haring vandaar dat er een haringkar stond.

Een harinkje gaat er bij elke Leidenaar natuurlijk goed in.

Sommige hoodies laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Ik vond dit trouwens een prachtige leren tas. Niet te koop maar speciaal gemaakt, echt klasse.

We laten ons het feest niet afnemen ook zo vermaak ik mij best.

Ik heb echt mijn ogen uitgekeken hoe gedisciplineerd er werd gefeest, het was echt mooi om te zien hoe iedereen zich gedroeg. Terwijl dit normaal een grote polonaise had geweest.

Het blijft raar zo’n feestje achter glas.

Maar zoals Gösta zei, volgend jaar gaan we gewoon een week lang feest vieren om alles in te halen.

Hieronder een fotoslideshow en een filmpje. Azijnpissers zullen er best beelden tussen zien die twijfelachtig zijn, maar die hebben waarschijnlijk nooit een concert van de Rijnsons meegemaakt of zijn bij de geboorte in een vat azijn gevallen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 29 september 2020 - 7:05

Voorlopig alles maar digitaal. Is toch veiliger

Love As Always
Di mario

Reply
bvision 29 september 2020 - 8:39

Het blijft gewoon zonde dat het niet meer kan…

Reply
rietepietz 29 september 2020 - 18:50

Roeien met de riemen die je hebt, ook bij de oktober feesten helaas.

Reply
Nicky 29 september 2020 - 21:53

Het moet maar even zo. Het is niet anders.

Reply

Plaats een reactie