Home Maatschappij Slaapzakken voor Lesbos, Because We Carry, niet lullen maar poetsen

Slaapzakken voor Lesbos, Because We Carry, niet lullen maar poetsen

door Emile van Aelst

We kennen allemaal de problemen in kamp Moria op Lesbos. We vinden het allemaal erg, de meesten vinden ook dat Nederland best meer dan 100 kinderen kan opnemen. Dat gezegd hebbend leunen we achteruit en gaan verder met de waan van de dag. Misschien iets te zwart-wit gezegd, maar als we heel eerlijk zijn klopt het wel een beetje. De organisatie Because We Carry pakt het anders aan, onder het motto ‘niet lullen maar poetsen’ zorgen ze voor daadwerkelijke hulp ter plaatse. Na de brand in kamp Moria werd duidelijk dat iedereen alles kwijt is, het eerste wat dan nodig is zijn warme slaapzakken. Vandaar dat er een landelijke actie gestart is om slaapzakken in te zamelen.  Ook in Leiden werden slaapzakken ingezameld.

In het hele land kwamen binnen een paar dagen tijd duizenden slaapzakken binnen en de eerste lading is al onderweg naar Lesbos. In Leiden konden de slaapzakken deze week ingeleverd worden bij Hockeyvereniging Roomburg.

De actie in Leiden werd georganiseerd door Ad Usman. In het voorjaar zamelde hij ook al honderden rugzakjes met kinderspeelgoed in voor de kinderen op Lesbos. Zijn dochter werkt voor de organisatie Because We Carry en zodoende weet Usman hoe hoog de nood is. Afgelopen zomer is hij zelf ook op Lesbos geweest. Als je dat eenmaal gezien hebt dan laat het je nooit meer los.

Ik was er woensdagmiddag even en ook toen werden er nog ladingen slaapzakken gebracht.

Vrijwilligers waren druk bezig alle slaapzakken uit de zak te halen en er een koordje omheen te doen.

Eigenlijk mocht Leiden maar 650 slaapzakken leveren, maar het zijn er 900 geworden.

Er zijn ondertussen landelijk meer dan genoeg slaapzakken opgehaald dus de actie is gestopt, maar iedereen die dat wil kan natuurlijk ook op andere manieren steunen. Bijvoorbeeld via een donatie. In het filmpje leggen de initiatiefnemers uit waarom ze Because We Carry opgericht hebben.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 17 september 2020 - 23:22

Ze steken wel de handen uit de mouwen dat mag gezegd worden.
Vind het voor de kinderen wel een goede beslissing. Hans

Reply
די מריו 18 september 2020 - 7:02

Leiden mocht maar 650, gelukkig kunnen ze in Leiden slecht luisteren. Ik denk dat die extra vast wel nodig zijn.

Love as always
Di mario

Reply
bvision 18 september 2020 - 8:53

Dit is in ieder geval geen gaatjes vullen, maar direct helpen.

Reply
rietepietz 18 september 2020 - 18:41

Korte lijntjes zijn bij dit soort hulp heel belangrijk, dat zijn de beste hulpacties.

Reply
Nicky 19 september 2020 - 14:00

Hartstikke goed!

Reply

Plaats een reactie