Home Cultuur Helter Shelter speelde Beatles covers in openlucht theater De Leidse Hout

Helter Shelter speelde Beatles covers in openlucht theater De Leidse Hout

door Emile van Aelst

Een zomers avondje met alleen maar Beatles nummers in een openluchttheater, wat kan het leven toch mooi en swingend zijn denk je dan. Het openluchttheater in De Leidse Hout organiseert normaal gesproken de hele zomer diverse optredens. Door de corona ellende ging het tot nog toe dit jaar allemaal niet door. Vorige week werd voorzichtig de draad weer opgepakt en ook de komende weken zijn er nog een paar optredens, meer daarover op hun website. Zaterdagavond was voor muziekliefhebbers en dan vooral Beatlesfans een heerlijke avond. Helter Shelter speelt zowel Beatles als Stones covers maar zaterdagavond speelden ze alleen maar Beatles nummers.

Vanwege de corona maatregelen mochten er maar honderd bezoekers bij het concert zijn. Die kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht en naderhand gezien hadden de organisatoren misschien wel een middag en avondoptreden moeten aanbieden.

Voor en na het concert draaide Erik Olijerhoek met zijn vintage disco ‘Plaatjes vullen gaatjes’ toepasselijke zestig en zeventiger jaren muziek.

Zo nu en dan gaf Erik ook uitleg over bepaalde nummers en wetenswaardigheden uit de tijd van de Beatles.

Ik zie mensen denken, er was toch geen saxofonist bij de Beatles. Dat klopt maar misschien is dat wel precies het gene dat de Beatles misten, (oh jee misschien krijg ik nu heel Beatle minnend Nederland over mij heen ) de saxofoon van Boris van der Lek was een geweldige aanvulling op veel authentieke Beatles nummers.

Elk jaar is er in Leiden de Beat-Meet, een grote Beatles beurs. Misschien heb ik er overheen gekeken of waren ze er niet, maar ik heb nooit geweten dat er een Beatles museum in Alkmaar is. Ze waren in elk geval zaterdagavond wel aanwezig.

Het was een lekker swingend concert met veel bekende meezingers.

Enige probleem er mocht niet worden meegezongen en iedereen moest keurig op zijn stoel blijven zitten.

Bij de bar verkochten ze niet alleen drankjes, maar kon je ook hapjes uit de zestiger jaren pakken.

In de pauze draaide Erik Olijerhoek lekkere zestiger jaren muziek en ik vroeg mij af, wie herkende het openingsnummer 36-24-36 van de Shadows nog wat Herman Stok gebruikte bij het programma Top of Flop. Wie het niet meer kent kan een stukje terugluisteren in het filmpje 🙂

De tweede set begon met nummers van het album Sgt Pepper’s lonely hearts club band.

Het was een avond met voor de oudere jongeren een blik van herkenning en voor sommige jongeren ging er een wereld open dat er in de tijd van hun ouders of opa en oma’s ook muziek werd gemaakt 🙂

Ook Bert, BSG Media, Straathof had het helemaal naar zijn zin tijdens het regelen van licht en geluid.

Voor mij mogen ze dit concert nog een avondje overdoen en dan met hun Stones repertoire.

Het was een geweldige avond, in het filmpje kan je een beetje sfeer van de avond proeven.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 14 september 2020 - 9:06

Dit was wel wat voor Y geweest, hij is dol op beatles, hij draait het ook vaak in zijn slaapkamer.

Love As Always
Di mario

Reply
bvision 14 september 2020 - 14:54

Met maar 100 man publiek is het eigenlijk maar een zielige vertoning. Maar goed, die hebben in ieder geval genoten.

Reply
rietepietz 14 september 2020 - 18:50

De stemmen lijken er voor geen meter op maar het klinkt toch heel leuk als een tijdsbeeld. Ik zou me er zeker geamuseerd hebben, vooral omdat er niet meegezongen mag worden , dat is echt een pluspunt.

Reply
Nicky 14 september 2020 - 19:28

Ziet er geweldig uit! Lekker allemaal zitten en niet mee zingen. Ik zeg top! Niks meer aan doen! 🙂

Reply

Plaats een reactie