Home Happy blaft mee Een kwestie van opvoeden :-)

Een kwestie van opvoeden :-)

door Emile van Aelst

Sinds een paar maanden laat ik ’s morgens Happy vaak uit op het landje tegenover mijn huis. Ze kan er even rennen en dat is lekkerder dan aan de lijn alleen even plassen in het parkje achter het appartement.

Ze moet dan wel twee keer oversteken en als ik ergens een hekel aan heb is het een hond die loopt te trekken. Bij de Leidse Hout trekt ze niet en als ik haar los maak spurt ze niet weg, maar wacht keurig tot ik zeg, ga maar.

Zoiets moet bij het stoplicht natuurlijk ook kunnen, uiteraard wel aan de riem.

Na een paar weekjes oefenen hoef ik niets meer te zeggen en gaat ze keurig zitten, wel of geen verkeer. Op het moment dat het stoplicht op groen springt en begint te ratelen, staat ze sinds kort op. Geinig hoe snel ze dit leren.

De tweede oversteek is een stuk rustiger, maar ja toch wachten.

Eerlijk is eerlijk ik denk ook wel eens ik sta hier voor, … inderdaad ja. Happy laat dat ook duidelijk merken en kijkt vragend om met een snuit van sorry hoor maar wat zijn we hier aan het doen.

Vervolgens gaat ze heel demonstratief de andere kant opkijken.

Tja soms is een hondenleven met dat luisteren naar het baasje, echt een hondenleven.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 12 september 2020 - 7:51

goed hoor.. een hond hoeft niet te trekken. Dat leer je ze eigenlijk zelf aan. Netjes opgevoed. Ik word er happy van.

Love as always
Di Mario

Reply
bvision 12 september 2020 - 8:07

Keurig opgevoed, en zo hoort het…

Reply
rietepietz 12 september 2020 - 15:41

Honden doen het soms zelfs beter dan hun baasjes. Leuk!

Reply
Hans 12 september 2020 - 23:07

Happy is een goede leerlinge, ze luistert goed.
voor jezelf ook een hele geruststelling, gewoon ontspannen samen aan de wandel.
Soms denk je echt bij een verkeerslicht, waarom sta ik hier te wachten. Hans

Reply
Nicky 13 september 2020 - 19:57

Wat een schat is het!

Reply

Plaats een reactie