Home 3 October/Leids Ontzet Corona, storm of regen, niets houdt het 3 October gevoel tegen

Corona, storm of regen, niets houdt het 3 October gevoel tegen

door Emile van Aelst

Ondanks dat het Feest der Feesten dit jaar niet massaal gevierd kan worden,  komt Leiden toch net zoals elk jaar ook nu alweer volop in de 3 Octoberstemming. De Rijdende Geus, waar je alle informatie over 3 October kan krijgen en 3 October spullen kan kopen zie je overal in Leiden opduiken. Zo werd hij vrijdag nog op de Beestenmarkt neergezet, alle standplaatsen vind je op deze link.

Even speciaal voor leden van de 3 October Vereeniging tot zondagavond 21.00 uur kan je nog inschrijven voor Haring & Wittebrood en de gratis Hutspotmaaltijd. Er zullen geen honderden meters lange rijen meer staan zoals we gewend zijn, want er wordt voor het ophalen gewerkt met tijdsslots en voor de inschrijving geldt vol is vol.

De haring wordt ook niet uitgedeeld in de Waag maar op de Hooglandsekerkgracht en ligt daar samen met de Geusjes kant en klaar. Dat is natuurlijk wel iets anders dan we gewend zijn in de Waag.

In de Rijdende Geus Elke zijn elke dag meerdere bestuurs-en/of commissieleden aanwezig om uitleg te geven over het programma, nieuwe leden in te schrijven, merchandise te verkopen of gewoon een gezellig praatje te maken natuurlijk.

Heeft iedereen trouwens de 3 oktober app geïnstalleerd, daar staat ook alle info over 3 October op. De nieuwe app is te downloaden via app.3october.nl/android en app.3october.nl/ios of zoek in de appstore op ‘3 oktober’.

Je mag nooit de vuile was buiten hangen, daarom maar een waslijntje met een paar 3 October artikelen die te koop zijn in de Rijdende Geus.

Oh ja,mocht je nat worden er zijn natuurlijk ook bledder drooghouders te koop.

Het gaat geen massaal Feest der Feesten worden, maar wel een 36 uur durend feestprogramma op you tube en de regionale zenders, 3 October leeft ondanks corona en iedereen heeft er nu al zin in.

Nog drie weken en dan staat Leiden virtueel op zijn kop.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Karin van Veen 12 september 2020 - 23:22

Heel goed bezig.

Reply
bvision 13 september 2020 - 8:38

Ik ben benieuwd wat het gaat worden…

Reply
rietepietz 13 september 2020 - 18:19

Maar alles bij elkaar zal het toch allemaal even wennen zijn, het is toch wel totaal anders.

Reply
די מריו 13 september 2020 - 21:10

Ik drink er thuis wel wat op.

Love As always
Di mario

Reply
Nicky 13 september 2020 - 22:41

Ondanks alles maken jullie er met z’n allen vast een mooi feest van. Maar ik hoop dat alles volgend jaar weer bij het oude is.

Reply

Plaats een reactie