Home Leiden Leidse zeilmaker Loek Brussé verrast op zijn 90e verjaardag

Leidse zeilmaker Loek Brussé verrast op zijn 90e verjaardag

door Emile van Aelst

Als je 90 jaar wordt is er natuurlijk reden voor een feestje, maar door de corona is dat best nog een ingewikkelde kwestie. Buurtbewoners van Loek Brussé wilden echt zijn negentigste verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om even voor tienen leek het nog erg rustig in de straat.

Schijn bedriegt, buurtbewoners stonden achter de deuren of op de hoek van de straat te wachten en in de tuin aan de overkant werden grote potten koffie gezet.

Op de Kaasmarkt sprak Hans Bijl nog even met Fabian Krul door wat de bedoeling was.

Klokslag tien uur reed Fabian met zijn orgel de straat in.

Van alle kanten kwamen buurtbewoners aanlopen om voor buurtgenoot Loek te zingen.

Loek was verrast en binnen een paar tellen beneden waar hij duidelijk liet blijken dat hij dit helemaal geweldig vond.

Het orgel speelde ‘Lang zal hij leven’ en er werd voorzichtig meegezongen.  Voordat iemand gaat piepen, ja er zitten een paar grapperhausjes bij de foto’s, maar als je 90 jaar jaar wordt en nog midden in het leven staat dan kun je niet verwachten dat iedereen op anderhalve meter gaat staan zwaaien. Over het algemeen was het zijn eigen familie die hem zoende, maar ook wel enkele mensen die hij bij wijze van spreken van kind af aan heeft zien opgroeien in de wijk.

Wat is dit geweldig zei hij meerdere keren. Naast en boven het hoofd van Loek zien we de borden Zeilmakerij Brussé. Wie denkt dat dit nog oude herinneringen zijn heeft het mis. Nog meerdere dagen per week is Loek in zijn werkplaats bezig om zeilen en dekzeilen te repareren. Nog een leuk weetje is dat Loek in dit pand geboren is en nu nog steeds boven de zaak woont.

Even opa onder de confetti knallen.

Tja moet kunnen je wordt maar eenmaal 90 🙂

Familieleden en bekenden wilden natuurlijk allemaal direct feliciteren.

Een goede fles is natuurlijk nooit weg en zou dat het geheim van zo’n jonge negentiger zijn.

Jong en oud, iedereen kwam langs om te feliciteren.

Nog een verrassing, hier Loek telefoon voor je.

Aan de telefoon Barbara, een vriendin waarmee Loek veel verre reizen heeft gemaakt. Momenteel zit ze in Curaçao, waar het op dat moment half vijs ’s morgens was, maar dit feestje wilde ze niet missen. Heerlijk zo’n spontaan feestje om 10 uur ’s morgens.

Na ongeveer een twintig minuten reed het orgel de straat weer uit.

In de tuin aan de overkant werd nog even gezellig nagepraat.

Het was klasse Arno zei Loek. En dat was het ook, leuk dat buurtbewoners Arno en Hans dit feestje spontaan en helemaal in het geheim hebben georganiseerd, want normaal gesproken kan je niets geheim houden voor Loek 🙂

Het was wel zijn eerste feestje deze dag, niet zijn laatste want ik zag hem ’s avonds met een heel gezelschap Koetshuis de Burcht binnen gaan.  Geweldig om op deze manier 90 te worden. In het filmpje nog wat sfeerbeelden van het feestje in de straat.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Nicky 7 september 2020 - 8:47

Tjonge, wat is die man nog fit! En wat een geweldige verrassing voor hem. Hartstikke leuk!

Reply
די מריו 7 september 2020 - 10:25

Die staat nog midden in het leven. Laat hem maar lekker genieten.

Love As Always
Di mario

Reply
bvision 7 september 2020 - 11:43

We knijpen wel even de ogen dicht…

Reply
Ton de Vrind 7 september 2020 - 14:24

Wat ontzettend leuk, van harte gefeliciteerd Loek! Al ruim 55 jaar geleden kwam ik al bij je voor mijn eerste foudraal en later nog vele klusjes. Loek wist overal wel een oplossing voor. Vooral de gezelligheid in Pancras West was nummer één en daarbij was Loed onmisbaar en nog zo te zien. Met Hans Bijl (en echtgenote) en Jaap van Meijgaarden, leuk dat dit is georganiseerd voor Loek ! Nog fijne dagen allemaal.
Ton de Vrind (uit de Beschuitsteeg)

Reply
rietepietz 7 september 2020 - 16:58

Een welverdiend feestje, 90 jaar worden mag gewoon niet onopgemerkt voorbij gaan.

Reply
Hans 7 september 2020 - 22:33

Wat een prachtige verrassing voor meneer Brussé, daar wil je wel 90 jaar voor worden. Hans

Reply

Plaats een reactie