Home Leiden Elke woensdag en zondagmiddag live muziek in muziektent de Waterlelie in de Leidse Hout

Elke woensdag en zondagmiddag live muziek in muziektent de Waterlelie in de Leidse Hout

door Emile van Aelst

Jazz kwartet SoWhat had de eer als eerste band op te treden in muziektent de Waterlelie in de Leidse Hout.

Vlak voor het begin van het seizoen 2020 werden alle optredens gecancelled vanwege de coronacrisis. Vanaf afgelopen week zijn er weer concerten en niet alleen op de zondag- maar ook op de woensdagmiddagen.  De stoeltjes zijn ruim uit elkaar gezet en het publiek wordt gevraagd te blijven zitten tijdens het concert.

Een aantal van de concerten die in de eerste helft van het seizoen niet door gingen, zijn nu verschoven naar de maand september, vandaar dat er twee concerten per week zijn. De concerten zijn volledig coronaproof en ook de stoeltjes worden regelmatig schoongemaakt.

SoWhat jazz kwartet bestaat uit oude bekenden op jazzgebied drummer Hugo Jonker, saxofonist Henk Vincenten, basgitarist Frans Bouwmeester en bandleider Joost Italianer.

In het publiek zag ik ook meerdere bekende musici, zoals pianist Karel Boehlee en de 87 jarige bandleider Frits  Landesbergen.

Eigenlijk mag er niet gedanst worden, maar ja als je als fans helemaal uit Abcoude komt, er alle ruimte is en dan ook nog eens een gezin vormt, dan moet het kunnen natuurlijk 🙂

Op de site Vereniging van vrienden van De Leidse Hout staat het programma, hier zijn ook de optredens in het Openlucht Theater te vinden, want ook die zijn weer gestart. De concerten gaan uiteraard alleen door bij droog weer.

De kop voor 2020 is er, wat later dan anders, weer af en ook de leden van SoWhat genoten ervan dat ze weer eens lekker konden spelen.

Muziekcoördinator Werner Hendriks was blij dat zoveel mensen op woensdagmiddag, 0m 16.00 uur, hun weg naar de Leidse Hout hebben gevonden en dat ze ook zondagmiddag om 13.30 uur weer komen.

In het filmpje een paar stukjes uit het concert van SoWhat.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

bvision 6 september 2020 - 7:42

Heel fijn, maar op die stoeltjes hou ik het geen uur vol…

Reply
די מריו 6 september 2020 - 13:39

Zolang het mooi weer is is het prima te doen..

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 6 september 2020 - 19:50

Wat een mooi plekje om op te treden.

Reply
rietepietz 7 september 2020 - 16:53

Ziet er heel gezellig uit, Jouw middag was weer goed natuurlijk.

Reply

Plaats een reactie