Home Corona Gebr.de Nobel heropende coronaproof met El Fatso en Ten Times A Million

Gebr.de Nobel heropende coronaproof met El Fatso en Ten Times A Million

door Emile van Aelst

Na ruim vijf maanden gesloten geweest te zijn opende zaterdagavond Gebr. de Nobel met twee mooie concerten. Voor zowel directie, medewerkers, vrijwilligers en publiek een spannende avond hoe de vernieuwde Gebr. de Nobel in deze coronatijd bevalt. Uiteraard was er triage bij de ingang en moest iedereen een vragenlijstje invullen, zoals momenteel overal gebruikelijk is.

Nee het lint hing niet op het podium om afstand tot de bands te houden, maar omdat de zaal onlangs verbouwd is en vanavond heropend werd.

De wanden aan de zij- en achterkant zijn weggehaald, waardoor er honderd bezoekers meer in de zaal kunnen en nu plaats biedt aan 850 bezoekers. Dat was natuurlijk niet uit te proberen, want door de coronamaatregelen passen er nu slechts 104 bezoekers in die ook allemaal moeten blijven zitten.

Directeur Ruud Visser liep rond met gemengde gevoelens, aan de ene kant blij dat de Gebr. de Nobel weer open gaat, maar hij heeft ook het grootste deel van zijn vaste krachten moeten ontslaan of veel minder uren laten draaien en dat doet erg veel pijn.

De heropening ging sober en zonder toeters en bellen, een van de vrijwilligers knipte het lint door waarmee de vernieuwde grote zaal geopend was.

De Rotterdamse band El Fatso mocht als eerste band optreden in de Nobel na de lockdown van vijf maanden.

Voor El Fatso was het ook het eerste optreden sinds maanden en ze genoten er zichtbaar van.

El Fatso speelt lekkere rock, waar regelmatig de invloeden van de Artic Monkeys en Qotsa in te horen zijn. Op hun eigen website zeggen ze dat hun muziek ook geschikt is voor nachtelijke autoritten. Ik snap dat helemaal en zie dan ook snelwegen en grote lange rotondes voor me met El Fatso keihard aan.

Ik filmde een heel kort stukje, maar dan begrijp je precies wat ik bedoel met grote verlaten snelwegen en keiharde muziek.

Nog een nieuwtje was dat eigenlijk onopgemerkt het verbod op rookruimtes in april is ingegaan. Nu moesten de rokers dus naar buiten om even te roken. In de pauze kon je ongeveer tellen hoeveel  rokers er waren, alhoewel het kan ook zijn dat iedereen naar het toilet was 🙂

De zaal is niet alleen ruimer, het geeft ook een veel ruimtelijker effect. Daarnaast komt het nu natuurlijk extra goed uit, want in de oude situatie had het al snel heel wat coronaplekken gescheeld.

Na de pauze trad Ten Times A Million op. Deze Nederlands/Duitse band uit Enschede wordt gezien als de belofte voor de toekomst. Ze zijn gekozen als 3FM Talent en stonden vorig jaar op festivals als de Zwarte Cross en Paaspop. Dit jaar hadden ze op Pink Pop zullen staan, maar ja helaas ging Pink Pop niet door.

Ten Times A Million is ook beïnvloed door de Artic Monkeys, maar ook door Queens Of The Stone Age en Nothing But Thieves. Persoonlijk had ik het idee dat ze even op gang moesten komen, maar al snel spatten de vonken er vanaf en begreep ik waarom ze de grote belofte voor de toekomst zijn.

 

En een beetje goede gitaarsolo is aan mij altijd wel besteed.

Heeft corona dan alleen maar nadelen, nou nee ik heb een heel klein voordeeltje gevonden. Terwijl je geniet van het concert, bestel en betaal je met je telefoon je bier en hoeft dus niks te missen omdat je in de rij voor de bar staat.

Het blijven zitten viel mij eigenlijk best wel mee, maar dat kan ook komen omdat de band me echt boeide.

Ik filmde ook van Ten Times A Million een heel klein stukje met mijn telefoon.

Na afloop was directeur Ruud Visser blij dat de eerste avond goed verlopen was en het publiek geen probleem had met de corona-opstelling in de zaal. Toch overheerste er een ontevreden en rotgevoel dat hij zoveel mensen heeft moeten laten gaan. Ik heb maar een wens en dat is dat we hier volgen jaar weer en volle tent hebben en werken met de ploeg die Gebr. de Nobel al jaren trouw is.

Hieronder een korte fotoslidsehow met als muziek een gedeelte van het nummer Good Times van Ten Times A Million.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

bvision 31 augustus 2020 - 7:52

het spijt me, maar een concert op deze manier vind ik helemaal niets…

Reply
די מריו 31 augustus 2020 - 9:21

Ze weten er wel een leuke show van te maken. Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt.

Love as always
Di Mario

Reply
rietepietz 31 augustus 2020 - 14:23

Het blijft natuurlijk afzien met maar zo weinig publiek.Ik hoop dat het inderdaad nu snel mogelijk kan worden weer met goed gevulde te werken.

Reply
Nicky 3 september 2020 - 22:49

Ik vind dit heerlijk, al die afstand en verplicht zitten. Voor Frank is dit geweldig. Maar ik vraag me af of dit vol te houden is.

Reply

Plaats een reactie