Home Centrum Huisje van Wouter de Kabouter wordt verbouwd na vernieling

Huisje van Wouter de Kabouter wordt verbouwd na vernieling

door Emile van Aelst

Sinds juli is Wouter Kabouter in het Leidse Plantsoen komen wonen en ondertussen een van de bekendste Leidenaren geworden. Elke dag gaan er wel mensen even bij hem op bezoek en de laatste berichten zijn dat hij eerdaags gaat trouwen met zijn geliefde Liesje. Vorige maand schreef ik  hier ook een stukje over Wouter en kon iedereen zien hoe hij het naar zijn zin heeft.

Zelf ga ik regelmatig even kijken bij Wouter en zag twee weken geleden dat hij hard aan het werk was in zijn tuin.

Hij was ook bezig met eikeltjes rapen om genoeg eikeltjesthee te kunnen zetten deze winter.

Dinsdagmiddag schrok ik toen ik op facebook las dat de tuin en het hek van zijn huisje vernield waren, terwijl hij met zijn Liesje op vakantie is. Het kwam niet door de storm want die moest toen nog komen.

 

Gelukkig laat Leiden Wouter niet zakken en is er al direct begonnen met opruimen en het verbouwen en repareren van zijn huisje.

Het is te hopen dat zodra alles verbouwd en gerepareerd is, er niet weer van die simpele zielen zijn die zijn tuin en huisje slopen.

Gerelateerde artikelen

10 reacties

Hans 26 augustus 2020 - 23:02

Huisje van Wouter de Kabouter moet men van afblijven, daar wordt niemand blij van.
Wat jammer dar er zo’n pareltje wordt vernield. Hans

Reply
די מריו 26 augustus 2020 - 23:49

Dat is toch wat. Wouter is een goede bekende van me. Vroeger woonde hij in de spielder- en speulderbossen. Ik kan me voorstellen dat het voor hem daar te rustig werd. Als je wat ouder wordt dan heb je toch graag wat voorzieningen om je heen nodig. Doe hem de groeten als je hem spreekt.

Love As Always
Di mario

Reply
Ruud Koet 27 augustus 2020 - 6:41

Wat fijn dat Wouter zijn rode puntmuts niet aan de Wilgen heeft gehangen door dit voorval en dat hij het gewoon gaat repareren, zodat hij, samen met zijn Liesje, er weer netjes bijzit en zij samen ongehinderd het huwelijksbootje in kunnen stappen…. Ik hoop overigens wel, dat als ze hun wittebroodsweken aan het vieren zijn, dat hun huisje met tuintje intact blijft, want wat voor plezier beleefd men er nou aan door het steeds maar weer te slopen? Ik hoop overigens ook dat de baasjes van spelende honden hen goed in de gaten houden, zodat deze ook niet de kans krijgen het te slopen…. Nog heel veel woonplezier toegewenst Wouter en Liesje ….

Reply
bvision 27 augustus 2020 - 8:50

Wat een eikels zijn dat die zoiets doen. Daar hebben al zoveel mensen een glimlach van op hun gezicht gekregen, zoiets maak je toch niet kapot.

Reply
rietepietz 27 augustus 2020 - 13:41

Letterlijk overál slaat de rel jeugd toe, te treurig voor woorden.

Reply
Eigenheimer 28 augustus 2020 - 16:08

Heb je daar bewijzen voor of zeg je maar wat?

Reply
rietepietz 28 augustus 2020 - 19:29

vul maar in wat je zelf denk, 😉

Reply
Nicky 28 augustus 2020 - 11:51

Nou ja, zeg. Het moet niet gekker worden. Gelukkig dat de kaBOUWters (Hahaha! Geweldig!) een handje helpen. Dan zitten Wouter en zijn verloofde er straks weer netjes bij.

Reply
Eigenheimer 28 augustus 2020 - 16:07

Ik ga soms kijken en ook in Warmond is een grote kabouterboom.
Waarom denken mensen meteen dat de jeugd het kapot heeft gemaakt??? Kunnen honden, katten, meeuwen etc zijn!!!

Reply
Kakel 1 september 2020 - 20:51

Misschien gek, maar ik heb het donkere vermoeden dat die vernielzucht niet is veroorzaakt door honden, katten of meeuwen. Ik heb het vermoeden dat Kabouter Wouter Bob de Bouwer heeft ingeschakeld. Vraag de beste Bob of hij schrikdraad om het hekje aanlegt. Dat zal de loeders leren.

Reply

Plaats een reactie