Home Leiden Speciaalbieren in DeHout zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Speciaalbieren in DeHout zaterdag 22 en zondag 23 augustus

door Emile van Aelst

Wie van lekkere speciaalbieren houdt kon vandaag en ook nog morgen terecht in De Leidse Hout waar het Speciaal Bier Festival wordt georganiseerd. Vanwege de coronacrisis ging dit jaar het Leids Bierfestival tijdens de Lakenfeesten niet door, wzt zowel voor de deelnemers als bezoekers een grote teleurstelling was. Als alternatief is er dit weekend een aangepast Bierfestival georganiseerd door Theehuis de Leidse Hout, Lemmy’s biercafé, Café de Re-Spons en Leids Bierfestival.

Het festival leek ’s morgens letterlijk en figuurlijk in het water te vallen, want de regen viel met bakken uit de lucht. Gelukkig was donderdag al de beslissing genomen om het hele festival te overdekken, zodat brouwers en publiek droog zitten.

Geen verkeerde beslissing want er was echt veel gevallen in ochtend.

Vanwege de coronamaatregelen moet iedereen op de gereserveerde plaats blijven zitten en worden de bestellingen aan tafel opgenomen en gebracht.

Normaal gesproken kan je bij de tap informatie over de bieren krijgen, nu liepen de brouwers rond om informatie over hun bieren te geven.

Leidsch Bier had ook nog een poster met het brouwproces neergezet.

Er deden zes brouwerijen mee, Neptunus, Pronck, HappyFace, IFCraft Beer, XBrewing en Leidsch Bier. Samen schonken ze ruim 20 verschillende speciaalbieren.

Wie trek had in een lekker hapje bij zijn bier kon uiteraard bestellen bij het Theehuis.

Er werd goed opgelet dat iedereen op zijn plek bleef zitten en met een lekker biertje erbij is dat eigenlijk geen probleem.

Er zijn momenten waarop je zo blij bent om verslag te doen voor bijvoorbeeld mijn site of zoals Reanne voor Sleutelstad 🙂

Zondag zijn er nog twee shifts een van 13.30 tot 16.30 en de tweede van 17.00 tot 20.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor zondag. Toegang is € 15,00 hiervoor krijg je een speciaal festivalglas en drie muntjes om bier te bestellen. Muntjes bijkopen kan en wie zijn glas na afloop weer inlevert krijgt € 4,50 retour.

Wie zondag trek heeft in een lekker speciaal biertje kan terecht in De Leidse Hout. Klik hier om te kijken of er nog tickets te koop zijn. 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 23 augustus 2020 - 1:21

Proost… dat het maar mag smaken.

Love As always
Di mario

Reply
bvision 23 augustus 2020 - 9:06

Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit. Toch mis je op deze wijze wat gezelligheid.

Reply
rietepietz 23 augustus 2020 - 9:23

Tja, jij wéét natuurlijk dat ik geen bier drink, anders had je me daar wel voor uitgenodigd;-)

Reply
Hans 23 augustus 2020 - 23:19

Mensen die Speciaal Bier drinken, genieten er van.
Dat zijn geen herrie schoppers. Hans

Reply
Nicky 24 augustus 2020 - 22:03

Ziet er prima uit! Ik vind dat blijven zitten juist een pluspunt. Ik heb altijd al een hekel gehad aan staand eten en/of drinken.

Reply

Plaats een reactie