Home Leiden Houdt 1,5 meter afstand, maar sluit een hulphond in je hart

Houdt 1,5 meter afstand, maar sluit een hulphond in je hart

door Emile van Aelst

We worden bijna allemaal dagelijks op straat wel aangesproken om abonnee te worden van een krant of om een of ander doel te steunen. Vroeger hoorde ik het verhaal keurig aan voor ik nee zei of begon te twijfelen, tegenwoordig weet ik ze behendig te ontwijken. Toch zijn er zo nu en dan ook doelen waar ik wel even voor stil sta, zoals vandaag voor de mensen die aandacht vroegen voor de Stichting Hulphond.

Ik dacht eerst oh daar heb je weer een vrijgezellenuitje toen ik de meiden met de sjerpen op de hoek van de Haarlemmerstraat zag staan.

Geen vrijgezellenfeestje, maar onder andere twee finalisten van de Miss Nederland verkiezing die bezig waren aandacht te vragen voor de stichting Hulphond. Deze stichting leidt honden op om in te zetten als hulp/maatje voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking. De hulphonden worden heel breed opgeleid en kunnen tot wel zeventig vaardigheden aanleren. De meeste hulpvragen worden vergoed en dat kan alleen maar door onder andere genoeg donateurs en bedrijven die sponsoren.

De miss Nederland finalisten, Sigrid Boersma en Leyla Haji-zade,  trokken door onder hun sjerpen wel de aandacht en wisten op die manier veel mensen aan te spreken. Het in gesprek gaan met voorbijgangers was voor beide dames geen probleem, Sigrid studeert Business Administration in Amsterdam en Leyla hoopt eerdaags haar bachelor biologie te gaan halen en via een zij-instroom geneeskunde te gaan studeren om haar wens hartchirurg te worden waar kan maken.

Ik hoop dat ze vandaag veel nieuwe donateurs hebben kunnen werven in Leiden voor het mooie werk van de stichting Hulphond. 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 20 augustus 2020 - 0:50

Oke.. ik doe iets verkeerd.. al jaren.. echt al jaren steun ik de stichting Hulphond. Sterker nog, al ons fooi gaat er naar toe. Maar denk maar niet dat ik zulke mooie dames in de winkel krijg om het te promoten. Hoe heb je dit voor elkaar gekregen. Hier wil ik wel even advies over.

Love as Always
Di Mario

Reply
bvision 20 augustus 2020 - 8:10

Dat is toevallig, ik trof ook een mooie schone die vandaag op mijn blog staat, Alleen had die wat andere vaardigheden en vroeg niet om een bijdrage. Overigens vind ik dit ook een goed initiatief. Die mensen verdienen het…

Reply
rietepietz 20 augustus 2020 - 15:22

Nou deze dames kan niemand over het hoofd zien, dus dat gaat wel goed komen.

Reply
Kakel 20 augustus 2020 - 21:45

Het kan niet anders of de actie help een Hulphond wordt in Leiden een succes! Wij sparen plastic doppen voor de hulphonden. We leveren ze in bij de dierenarts.
Diervriendelijke groet.

Reply
Hans 20 augustus 2020 - 22:06

Stichting Hulphond doet goed werk.
Kijk eens zelfs de missen komen naar Leiden.
Nou, je moet Di Mario nog even bijspijkeren. Hans

Reply
Nicky 22 augustus 2020 - 9:41

Slim om die knappers in te zetten!

Reply

Plaats een reactie