Home Corona Steeds meer mondkapjes

Steeds meer mondkapjes

door Emile van Aelst

Je gaat steeds meer mondkapjes zien en op veel plaatsen worden mondkapjes verplicht. Koppen van etalage poppen die eerst voor bijvoorbeeld zonnebrillen werden gebruikt doen nu dienst om mondkapjes te showen.

In winkels zie je ook steeds meer kapjes.

Ook in de horeca zie je regelmatig mondkapjes. Dit kapje is natuurlijk heel handig dan weten toeristen in welke stad ze op dat leuke terras hebben gezeten. Oh ja dat met die sleutels dat was in Leiden, de sleutelstad.

Nadeel van de mondkapjes is dat je sommige mensen bijna niet meer herkent als ze een kapje op hebben. Ik heb voor de zekerheid ook alvast een mondkapje, maar ook met kapje op weet je nog steeds wie je voor je hebt.

Ze zeggen dat mijn zoon erg op mij lijkt, nou sorry hoor ik zie het niet. Zelfs kleur en logo zijn al totaal verschillend.

Sleutelstad, de officiële zender van Leiden  heeft voor de zekerheid ook al mondkapjes laten maken.

Ook daar heb ik een gepersonaliseerde versie van, alleen op anderhalve meter afstand moeilijk te lezen 🙂

Als je als Sleutelstadverslaggever op vakantie bent, dan hoef je geen Sleutelstadkapje op en kan je alleen maar rondlopen met big vakantiesmile.

Al tientallen jaren staat dit beeld in het parkje op de hoek van Oegstgeest en Rijnsburg. Ik vind het zelfs voor een standbeeld knap om tientallen jaren in een houding te blijven staan. Hij leunt natuurlijk op zijn schoffel dus wordt er niet echt moe van. Er verandert gewoon niets aan het beeld, eigenlijk wel saai.

En toch gaat het beeld met zijn tijd mee zag ik vorige week.

Waar je niet snel mondkapjes zal zien is op de boulevard van Katwijk. Je moet er toch niet aan denken haring te eten met een mondkapje op, heb je de hele dag die haringlucht in je neus.

In de etalage van wolwinkel ’n Steekje los zaten deze twee meiden ondanks de hitte hard te breien.

Je ziet alleen wel dat de een bij de ander afkijkt.

Als het moet dan moet het, maar ik hoop dat we voorlopig nog niet overal een mondkapje hoeven te dragen.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

די מריו 15 augustus 2020 - 22:58

Als ik aquaria schoonmaak in het verpleeghuis moet ik een mondkapje op. Het went vanzelf… als je maar wilt. Misschien wordt het nog wel een traditie. 😉

Love as always
Di Mario

Reply
maarten kersten 15 augustus 2020 - 23:26

Mooie verzameling Emile ! Eerlijk zeggen: had jij dat mondkapje zelf aangebracht bij dat eeuwig in dezelfde houding staande beeld bij Rijnsburg? Prachtig ook die etalage met die breiende poppen. Is dat die winkel op de Hogewoerd? Nou, die is dan wel erg creatief: met zo’n passende naam en zo’n etalage…

Reply
bvision 16 augustus 2020 - 16:19

Het is jammer dat dit modebeeld noodzakelijk is geworden…

Reply
rietepietz 16 augustus 2020 - 18:13

Kap nou !!!!

Reply
NIcky 17 augustus 2020 - 9:25

Er zijn best leuke bij. Maar toch; mijn hobby is het niet. Ik heb er alleen eentje opgehad toen ik met mijn moeder in één auto zat. Ik heb mazzel dat het voor mijn werk niet hoeft en dat ik met de auto naar mijn werk kan. Maar als ik ergens een mondkapje op moet, blijf ik lekker thuis 🙂

Reply
Hans 17 augustus 2020 - 11:57

2020, het jaar van de mondkapjes.
Of je zoon op je lijkt is moeilijk te zeggen, bij jou steken er geen twee witter sokjes uit je rug. LOL.
Ik zie ze ook wel als levend beeld zo op een schoffel leunen.
Het Leidse Glibber mondkapje is een aanwinst. Hans

Reply
Nicole Orriëns 18 augustus 2020 - 9:26

Wat een leuke mondkapjes zitten daarbij! Mijn favoriet is de foto van het nostalgische ‘breiende beeld’ met de mondkapjes op.

Reply
Kakel 18 augustus 2020 - 21:29

Ik heb weer hard zitten lachen: “Ik vind het zelfs voor een standbeeld knap om tientallen jaren in een houding te blijven staan. Maar het gaat toch met zijn tijd mee.” Een geniale vondst! Wat we van de mondkapjes niet kunnen zeggen…
Die breiende meiden zijn het leukst!
Lieve groet

Reply

Plaats een reactie