Home Corona Magic Circus start dit weekend haar nieuwe show in Leiden

Magic Circus start dit weekend haar nieuwe show in Leiden

door Emile van Aelst

Vrijdag is in Leiden de landelijke première van ‘PROTO’, de nieuwste show van het Magic Circus. De tournee zou eigenlijk in maart beginnen in Zwolle, maar door de corona maatregelen werd hij op het laatste moment afgelast. Dit weekend is dan eindelijk de première van de nieuwe show, voor directie en artiesten een spannend moment omdat er vanwege corona een heleboel extra maatregelen zijn genomen.

Het circus streek vorige week al neer in Leiden en direct werd begonnen met opbouwen terwijl deze vrijdag pas de eerste voorstelling is. Het circus bestaat dit jaar 50 jaar, maar dat feestje wordt een jaartje uitgesteld om volgend jaar zonder beperkingen groots te kunnen vieren. Het Magic Circus is trouwens het laatste Nederlandse tentcircus en ook het enige circus dat nog op het terrein van de voormalige Groenoordhallen past, waar vroeger alle grote circussen neerstreken.

Ik maakte een praatje en begreep waarom ze al een week van te voren begonnen met opbouwen. Omdat het circus dit jaar nog niet opgetreden had moest alles uitgebreid getest worden en ook de artiesten moesten weer in hun ritme komen.  Iedereen die naar de sportschool liep zag dat er niet alleen in de  sportschool maar ook in de buurt van het circus hard gezweet werd.

Er is vanwege de coronamaatregelen geen pauze en ook de toiletten zijn niet toegankelijk, maar beiden mis je niet tijdens de meer dan een uur durende adembenemende show. Het Magic Circus is in haar vijftigjarig bestaan altijd met haar tijd meegegaan en is daardoor een circus met een soort cirque du soleil achtig programma, zonder de aandacht voor het kind te verliezen. Kortom een echte gezinsvoorstelling.

Na de shows dit weekend in Leiden staat het Magic Circus van 18 t/m 20 augustus bij de Winkelhof in Leiderdorp en van 22 t/m 24 in Oegstgeest bij winkelcentrum de Lange Voort.

Ik gun uiteraard het circus alle inkomsten en vind het ook belangrijk dat dit soort circussen behouden blijven, maar als zunnige Nederlander heb ik toch een tip. In de plaatsen waar het circus optreedt liggen bij veel winkels en winkelcentra kortingsbonnen, waardoor het nog interessanter wordt met de hele familie naar het circus te gaan.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

bvision 14 augustus 2020 - 11:11

Haha, volgens mij zijn die circuslui ook een paar pondjes bijgevallen. Maar ik wens ze alle succes toe, ook die hebben het niet makkelijk gehad.

Reply
rietepietz 14 augustus 2020 - 14:21

Wat een werk om dat voor een weekend op te zetten, ze zouden helemaal geen korting moeten geven na al zo’n tegenvallend seizoen.

Reply
די מריו 14 augustus 2020 - 21:55

Ik hoop dat ze toch veel geld binnen halen om te blijven bestaan, want dat is nog niet zo makkelijk.

Love As always
Di mario

Reply
Nicky 14 augustus 2020 - 22:33

Blijft toch iets magisch hebben, zo’n circus. Van het begin tot het eind. Ik vond het als kind fantastisch. Fijn dat ze er weer zijn.

Reply

Plaats een reactie