Home Studenten en ELCID week De EL CID Week 2020 is een coronaproof EL CID tiendaagse geworden

De EL CID Week 2020 is een coronaproof EL CID tiendaagse geworden

door Emile van Aelst

Deze week zou normaal gesproken de EL CID Week zijn, waarbij duizenden nieuwe studenten tijdens de introductieweek kennismaken met de stad. Door corona is natuurlijk alles anders geworden en leek het er vorige week zelfs even op dat er een verbod op de introductieweken overal in het land zou komen. Dat had uiteraard voor elke studentenstad triest geweest, maar extra triest voor de Leidse EL CID Commissie. Niet omdat het Leiden is, maar omdat ze een paar maanden geleden al aan zagen komen dat de introductieweek in de normale vorm onverantwoord zou zijn. Daarom besloten ze de introductie week online te gaan doen en verdeeld over tien dagen een deel van de nieuwe studenten fysiek kennis te laten maken met Leiden. Dagelijks komt er een groep studenten naar Leiden om, verdeeld in kleine groepjes, in een dag een aantal specifieke onderdelen van de normale EL CID Week mee te maken. Het is raar om na 51 jaar opeens geen echte EL CID Week te hebben, waarvan ik (schat ik) er toch wel een 40 heb meegemaakt 🙂 Ik maakte een klein rondje om een beetje sfeer te proeven. Ik begon bij de lunch in het Van der Werfpark waar ik een aantal EL CID Commissieleden van vorig jaar tegenkwam.

Normaal gesproken zou je overal waar je kijkt in de in de stad groepjes nieuwe studenten zien lopen, nu komt er elke dag een groep die ook weer verdeeld worden in kleine groepjes en over diverse locaties. Zo werd er geluncht in de Hortus, het Huigpark, Rembrandtpark en het Van der Werfpark.

Bij elke activiteit wordt er op gewezen afstand te houden.

Ze zullen vast een geweldige dag hebben, maar ik blijf die “rust” in de stad raar en onwerkelijk vinden.

Ik heb wel een blokkenschema, maar wist toch mijn draai nog niet helemaal te vinden en ga morgen maar eens een volledige route pakken.  Dat is eigenlijk het enige voordeel van deze aangepaste introductieweek, alles wat je vandaag mist kan je gewoon morgen inhalen 🙂 Ik hield het vandaag voornamelijk bij de watersportmarkt in het Huigpark.

Nog een voordeel van tien dagen en kleine groepjes is dat iedereen in alle rust informatie kon krijgen.

Ook konden de deelnemers op hun gemak kennismaken met diverse takken van watersport zoals bijvoorbeeld even duiken in de Maresingel.

Ze voelde zich helemaal perfect in het Leidse water.

Lekker zeilweertje.

Maar een beetje meer wind zou welkom zijn, ik denk dat meer mensen wel iets meer wind wilden.

Bij Levitas weten ze hoe je reclame maken aanpakt, bleek nadat ik deze foto genomen had.

Is het misschien beter als ik het bord even overeind zet. Inderdaad dat maakt een hoop duidelijker 🙂

Het weer is natuurlijk geweldig en zeker voor de watersport informatiemarkt.

Ze waren nu net even niet aan het spelen, maar ik zal Aquamania best nog wel in actie zien de komende dagen.

Als we dan toch met water bezig zijn, Leiden is natuurlijk een echte waterstad met al zijn grachten. Wat is er heerlijker om vanaf het water kennis te maken met de stad.

Met totaal achttien vaartjes per dag worden de deelnemers aan de EL CID Week de komende dagen door Leiden gevaren. Om ook nu weer groepsvorming tegen te gaan wordt er op twee plekken opgestapt, zowel bij bij de trouwsteiger op de Vismarkt als bij het Havenkantoor aan de Apothekersdijk.

Die achttien boten per dag zijn nodig om voldoende afstand aan boord te houden.

Er wordt echt alles aangedaan om ruimte te houden het staat zelfs op de rug van de mentoren.

De mentoren hielden ook continu contact om het logistieke gedeelte van de vaartjes vlekkeloos te laten verlopen.

Deze foto nam ik even speciaal voor Mark Rutte om te laten zien dat het in Leiden ook, noodgedwongen, met Ice Tea gezellig is.

Dit is echt toeval, ik maakte vanmorgen een foto van het bordje van groepje 174 en waar denk je dat ik vandaag mee eindigde inderdaad groepje 174, nou met die groep komt het wel goed in Leiden dat kan niet missen 🙂

De komende dagen loop ik uiteraard nog een aantal locaties af en hoop morgen ook het welkomstwoord en het traditionele  EL CID dansje mee te maken.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

bvision 11 augustus 2020 - 7:28

eigenlijk had ik ook nog een onderwaterfoto van die juffrouw verwacht, valt me toch een beetje tegen Emile.

Reply
די מריו 11 augustus 2020 - 11:17

Hebben ze niet voor die studenten een eigen brouwerij. Dan zou ik zo weer student worden.

Love as always
Di mario

Reply
petra hOOGEVEEN 11 augustus 2020 - 13:10

die 1,5 meter is toch wel een dingetje. bij Njord zitten ze dicht op elkaar. Antwoord: maar we zijn huisgenoten. Maar buiten moet je toch 1,5 meter afstand houden. Ik worrd er toch onrustig van dat ze er schijt aan hebben.

Reply
rietepietz 11 augustus 2020 - 20:07

Een jaarlijks terugkerend feestje dat helaas dit jaar behoorlijk in moet binden. Toch best wel jammer.

Reply
Nicky 12 augustus 2020 - 13:59

Nou, ziet er prima uit, toch? Niks meer aan doen, voortaan elk jaar zo doen! Heerlijk rustig. Ik vind veel van de coronaregels erg prettig. 🙂

Reply
Hans 14 augustus 2020 - 15:41

Een beetje student kan overal toch een mouw aanpassen. Hans

Reply

Plaats een reactie