Home Maatschappij High Tea met de Zonnebloem bij Theehuis de Leidse Hout, ook vrijwilliger worden meld je aan

High Tea met de Zonnebloem bij Theehuis de Leidse Hout, ook vrijwilliger worden meld je aan

door Emile van Aelst

Na maanden lang niet of weinig weggeweest te zijn waren vandaag een aantal ouderen op stap met De Zonnebloem voor een High Tea in Theehuis de Leidse Hout. Het was niet echt de bedoeling er een blog over te schrijven, ik was er alleen om een foto te maken voor mijn vaste pagina in het Leidsch Dagblad.

Dit uitstapje werd georganiseerd door de Leidse afdeling Noord/Merenwijk. Ik zat even te praten met begeleidster Sophie van Tongeren en hoofd vrijwilligers ondersteuning Mireille Dorn. Het verhaal kwam al vrij snel terecht op de zorg over het aantal vrijwilligers. Voor wat we willen doen voor de mensen komen we elke keer vrijwilligers te kort.

Het is al een hele toer om een uitje als dit voor elkaar te krijgen, we hebben echt een schreeuwend te kort aan vrijwilligers en dat is natuurlijk niet alleen in Leiden maar in heel Nederland. Het zou toch zonde zijn als we mensen dit soort uitjes niet meer kunnen bieden door gebrek aan vrijwilligers.

Een oproepje voor vrijwilligers zou erg welkom zijn, ook al hebben mensen maar een paar uurtjes per maand tijd, iedereen is welkom. Oké bij deze dan, wil je waar dan ook in Nederland vrijwilliger worden dan kan je onder deze link informatie vinden. En omdat we hier natuurlijk met een club uit Leiden Noord/Merenwijk waren geef ik ook nog even een link met de contact gegevens van Sabine Boons waar Leidse vrijwilligers zich kunnen melden.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 8 augustus 2020 - 7:50

Hopelijk krijgen ze een hoop vrijwilligers er bij, want dat is wel belangrijk.

Love as always
Di Mario

Reply
rietepietz 8 augustus 2020 - 11:13

Er wordt tegenwoordig téveel op vrijwilligers afgewenteld dus ik snap wel dat ze een beetje “op zijn”. Ik laat het bij om me heen kijken en een handje toe steken waar dat nodig is.

Reply
bvision 8 augustus 2020 - 11:21

ik denk dat ook hier een beetje terughoudendheid is ontstaan…

Reply
Nicky 8 augustus 2020 - 13:06

Ik snap wel dat er steeds minder vrijwilligers zijn. Er is zoveel bezuinigd op de zorg dat veel mensen hun handen vol hebben aan mantelzorg. Desalniettemin (Jaaaa! Daar is-ie weer! Mijn favoriete woord) hoop ik dat er aanmeldingen binnen komen.

Reply
Sylvia 10 augustus 2020 - 17:51

Misschien moeten mensen niet blijven stemmen op dit kabinet… Alle zorg is uitgekleed en mensen roepen al jaren dat het zo niet door kan, maar het gaat wel door. Er is geen geld kan niet meer gebruikt worden als argument. Als de multinationals gewoon belasting betalen dan heb je geld. Veel meer betaalde krachten, zodat de vrijwilligers daar niet voor worden gebruikt! Vrijwilligers kunnen dan dingen doen die ze leuk vinden met mensen.

Reply

Plaats een reactie