Home Corona Geen Flower Parade Rijnsburg dit weekend, maar wel bloemen.

Geen Flower Parade Rijnsburg dit weekend, maar wel bloemen.

door Emile van Aelst

Het had na de teleurstelling van vorig jaar, het mooiste corso ooit moeten worden. Vorig jaar stormde het zo hard dat het onverantwoord was de wagens en figuranten de straat op te sturen. Dankzij de medewerking van Flora Holland konden duizenden bezoekers de praal- en personenwagens in de veilinghallen bewonderen en speelden daar ook de bandjes en muziekkorpsen, die normaal meegelopen zouden hebben.  Dit jaar zou voor de 75e keer het corso/flower parade door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk rijden. Dit jaar gooide Corona roet in het eten en de flower parade 2020 is verplaatst naar 2021. Toch zijn er dit weekend een aantal mooie personenwagens met bloemen te zien in de kuststreek.

Helemaal niets doen is ook zo kaal dacht het bestuur van de Flower Parade Rijnsburg. Een gesprekje met Michiel Heus, vestigingsmanager bij sponsor Van Poelgeest, bracht al snel een leuke oplossing om toch iets te laten zien dit weekend.

Van Poelgeest levert twee wagens die komen te staan in Rijnsburg en Katwijk. Een derde wagen die in Noordwijk komt te staan wordt geregeld door Stichting Bloem en Zee. Normaal gesproken ga ik altijd op de donderdag voor de Flower Parade in de veilinghallen kijken naar de opbouw van de wagens.  Het is niet te vergelijken, maar toch kwam dat opbouw gevoel vandaag een heel klein beetje boven toen ik ging kijken bij het steken van twee wagens bij de Flora in Rijnsburg.

De bloemenarrangementen worden gesponsord door de Agrarische Vereniging Katwijk.  Voor hoofdarrangeur Astrid Lankhuijzen is het een rare gewaarwording dit jaar maar verantwoordelijk te zijn voor twee wagens. Twintig jaar is zij al hoofdarrangeur en staat de hele maand juli en begin augustus in het teken van de Flower Parade.

Penningmeester Wim Kuivenhoven hielp een handje door regelmatig de bloemen of het groen aan te geven.

Elk nadeel heeft zijn voordeel sprak Cruyff ooit en ook hier bleek dat weer. Femke Lek is de jongste bloemensteker en wordt door Astrid opgeleid om misschien ooit wel eens haar taak over te gaan nemen. Vandaag was er natuurlijk alle tijd om haar veel te vertellen en uit te leggen.

Femke werd bij het steken ook geholpen door Fleur de Haas.

Er gaat echt enorm veel tijd in het steken van de wagens zitten. De dames waren vanmorgen begonnen en vanavond even na zessen pas klaar. Bij de normale Flower Parade  zijn er tientallen stekers en zijn ze twee en halve dag aan het werk om alles af te krijgen.

Carolina de Mooij, secretaris Flower Parade, kwam ook nog even langs en had ook een dubbel gevoel. Prachtig deze wagens, maar zo zonde dat het 75 jarig jubileum moet worden uitgesteld.

Na een dag hard werken mogen Astrid, Femke en Fleur tevreden zijn met het resultaat en hebben zij er mede voor gezorgd dat er toch nog een beetje Flower Parade is komend weekend.

De wagens staan het komend weekend op de volgende plekken. In Rijnsburg na de rotonde bij de Noordwijker- en Voorhouterweg, bij Cor van Duijn. In Katwijk op het evenementenplein tegenover hotel Noordzee en in Noordwijk op de boulevard tegenover Hotels van Oranje. Vrijdag 14 augustus zendt omroep Max een compilatie uit van de Flower Parades 2016-2019.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 7 augustus 2020 - 7:30

Prachtig en door jouw foto’s kan ik er toch ook van genieten.

Love As Always
Di mario

Reply
bvision 7 augustus 2020 - 8:43

Jammer, maar het risico is gewoon te groot. Mooi dat ze er toch nog iets van maken.

Reply
rietepietz 7 augustus 2020 - 14:45

Echt héél mooi geworden, maar natuurlijk blijft het jammer dat er alweer zo’n mooie traditie niet door kan gaan.

Reply
Nicky 8 augustus 2020 - 12:11

Da’s wel sneu, zeker na die pech van vorig jaar. De wagens zien er prachtig uit.

Reply

Plaats een reactie