Home Leiden Summer Jazz on Sunday met het Walter & Kiers Trio

Summer Jazz on Sunday met het Walter & Kiers Trio

door Emile van Aelst

Het was een heerlijk muzikaal weekendje met zaterdag de streetska van de Kiloknallers en zondag een speciale zomer editie van Jazz on Sunday met het Walter & Kiers Trio op het terras van Koetshuis de Burcht.

Net zoals op alle terrassen in Nederland moest ook hier het publiek zitten en vanwege het beperkte aantal zitplaatsen van te voren reserveren.

Vanwege corona konden de laatste concerten van het afgelopen seizoen niet doorgaan. Bestuurslid Trudy Kwik was blij dat er op deze manier toch nog een middagje Jazz on Sunday was. Voor Wouter Kiers was het een van de eerste concerten sinds de coronatijd, vandaar dat hij ook maar even een fotootje maakte.

Het Walter & Kiers trio bestaat uit Ron Walter, zang/gitaar, Jan den Boer op bas en Wouter Kiers op saxofoon. Ze spelen heerlijke relaxte muziek, waarbij de geweldige stem van Ron Walter op iedereen indruk maakte.

Waar is Wouter nu weer gebleven, ahh ik zie het al hij is een rondje gaan lopen en duikt nu op achter het hek van het terras van het Grandcafé.

Dit keer geen snerpende saxofoonsolo’s, maar wel heel knappe stukjes waar iedereen met verbazing naar luisterde.

Het leuke is dat ieder van het trio ruim aan bod kwam en Jan den Boer als de rust zelve, zoals de meeste bassisten, een paar mooie solo’s gaf.

Joop van Eck, drummer van de Leino’s, zong ook nog een nummertje mee.

Uiteraard eindigde Wouter met de grote truc, waarbij de saxofoon op zijn kin balanceert. Daar zal je het filmpje voor moeten kijken omdat ik het dit keer niet gefotografeerd maar gefilmd heb.

Ik weet dat er vaste lezers zijn die moeite hebben met jazz of saxofoon. Dan zou ik toch maar naar het filmpje kijken, daar komen de schoonheid van de sax en de vele muzikale mogelijkheden uitgebreid aan bod en dan in combinatie met de zang van Ron Walter is dit een filmpje waar iedereen van kan genieten. Nog een tip op ongeveer 10 minuten aan het eind van het thema van The Pink Panther laat Wouter even blijken hoeveel lucht hij heeft, niet normaal hoe ver hij doorgaat 🙂

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 4 augustus 2020 - 7:26

En toch heeft het ook wat, die wat kleinere groepen.

Love as Always
Di mario

Reply
bvision 4 augustus 2020 - 7:48

buiten een geweldig stukje muziek, zitten er ook een paar heel mooie foto’s tussen van de bandleden. Super.

Reply
rietepietz 4 augustus 2020 - 21:28

Ik weet dat dit wel één van jouw favorieten is, maar mij maak je niet gek;-) Hoewel ik saxofoon best een mooi instrument vindt moet het vooral geen jazz spelen;-)

Reply
Nicky 5 augustus 2020 - 10:44

Prima muziek om zittend te luisteren.

Reply

Plaats een reactie