Home Corona Warme concerten in koele zaal bij opening Culthuis op bloedhete dag in de Buurt 1.5

Warme concerten in koele zaal bij opening Culthuis op bloedhete dag in de Buurt 1.5

door Emile van Aelst

Op de eerste echt warme dag van dit jaar werd in de Buurt 1.5 het Culthuis geopend. Toen de Buurt op 9 juli open ging was er nog geen vergunning om de zalen in het pand te gebruiken. Nu is die vergunning er wel en kunnen er nog meer leuke extra evenementen plaatsvinden zoals tentoonstellingen, een markt en sinds vanavond het Culthuis. Vrijwel alle dagen is de Buurt zo goed als uitverkocht, dus reserveren is echt wel een noodzaak, maar je kan natuurlijk ook altijd op de gok even binnenlopen 🙂

Vrijdagavond zat en lag iedereen in de grote binnentuin lekker te genieten van de eerste bloedhete dag van dit jaar.

Diverse  DJ’s zorgden zorgden voor lekkere muziek, waardoor een relaxed zomer en of festival sfeertje ontstond, zoals eigenlijk elke dag.

Zoals ik schreef is deze week de vergunning afgegeven voor de binnenruimtes, daarom werd vanavond het Culthuis geopend. Een zaal waar culturele activiteiten kunnen plaatsvinden, zoals concerten of andere voorstellingen, maar kan ook gehuurd worden voor andere doeleinden. De zaal biedt plaats aan 60 coronaproof zitplaatsen.

Uiteraard zit er ook een bar in, zodat je tijdens het concert of in de pauze niet naar buiten hoeft om iets te drinken te gaan halen.

Het Culthuis is een initiatief van Culthelden. Deze enthousiaste muziekliefhebbers brachten in de coronatijd de Leidse artiesten via live streams in de huiskamer. Mede initiatiefnemer Martijn Braat legde uit, nu er weer iets meer mogelijk is hebben we het Culthuis geopend waar vanaf nu regelmatig artiesten op gaan treden.

Zangeres Frae en gitarist/zanger Mark Jansen hadden de eer als eerste op het podium van het Culthuis te mogen staan.

Ze gaven een concert met veel classics, afgewisseld met enkele zelf geschreven nummers door Mark Jansen.

Voor Frae en Mark was het leuk en even wennen om na zoveel tijd weer op het podium te staan.

Het tweede concert deze avond werd georganiseerd/aangeboden door Gebr. de Nobel. Melle won afgelopen jaar de Nobel award en was mede daarom uitgenodigd dit eerste concert namens Gebr. de Nobel in het Culthuis te geven.

Op twee of hooguit drie covers na, speelt Melle uitsluitend eigen werk. Dit doet hij afwisselend met gitaar en keyboard.

Je ziet en hoort duidelijk dat Melle helemaal opgaat in zijn eigen nummers.

Een mooiere opening van het Culthuis was niet denkbaar.

Na afloop zocht het publiek nog een plekje in de sfeervolle binnentuin. De tuin zat nog helemaal vol en iedereen genoot van de eerste echt zwoele avond deze zomer.

Reserveren en meer info over de Buurt 1.5 vind je als je hier klikt om op de website te komen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 1 augustus 2020 - 7:29

Live muziek, dat is toch heerlijk om bij te zijn. Sfeervolle foto’s.

Love As Always
Di Mario

Reply
bvision 1 augustus 2020 - 7:39

het lijkt me heerlijk om daar in een coronaproef zitruimte naar een optreden te luisteren. Dat mag voor mij de nieuwe toekomst zijn.

Reply
rietepietz 1 augustus 2020 - 13:01

Ja dán is zo’n zwoele zomeravond natuurlijk een extra cadeau.

Reply
Nicky 3 augustus 2020 - 22:17

Het was er mooi weer voor. En er komen nog meer mooie dagen dus die opening was precies op tijd.

Reply

Plaats een reactie