Home Leiden Kabouters bestaan en zijn nu ook gesignaleerd in het Plantsoen in Leiden.

Kabouters bestaan en zijn nu ook gesignaleerd in het Plantsoen in Leiden.

door Emile van Aelst

Ik wist natuurlijk altijd al dat kabouters bestaan, hoe hadden anders bijvoorbeeld de boeken over kabouter Piggelmee geschreven kunnen worden. Vroeger woonden er een aantal bierkabouters in mijn tuin en die waren nergens bang voor en zaten lekker in het zonnetje te drinken. In april zag ik nog een paar kaboutertjes in de Leidse Hout die een speurtocht voor mensenkinderen hadden gemaakt. Deze week is er een kabouterhuisje in Leiden ontdekt hoorde ik. Het staat in het Plantsoen, dus ging ik direct naar het Plantsoen om te zoeken.

Kabouterhuisjes zijn vaak in een inham onderaan een boom gebouwd, maar ja welke boom er staan er zoveel in het Plantsoen.

Ik weet dat veel kaboutertjes graag in de buurt van water wonen, dus gokte ik op de bomen langs het water.

Je moet natuurlijk wel heel goed zoeken. Het is geen kwestie van het Plantsoen in lopen en denken dat je dan wel een kabouter tegenkomt en even kan vragen waar hij woont. Je moet echt je ogen goed openhouden en ja hoor ik meende iets te zien.

Ietsje dichterbij zag ik het direct, ik had het kabouterhuisje gevonden.

Het bleek een B&B in een monumentaal kabouterhuisje te zijn. Vanwege de corona konden ze niet naar het buitenland en waren daarom maar in Leiden op vakantie gegaan vertelde meneer kabouter.

We zitten hier in het Singelpark aan het water dus ik gooi regelmatig mijn hengeltje uit. Er zat ook een scootertje bij de boeking inbegrepen, dus we rijden lekker een stukje door de stad en genieten opperbest.

Prettig idee of je nu groot of klein bent, iedereen kan genieten in Leiden 馃檪

Gerelateerde artikelen

6 reacties

讚讬 诪专讬讜 25 juli 2020 - 23:55

Stuur ze toch eens deze kant op.. want ik kan hier wel wat hulp gebruiken.

Love As always
Di mario

Reply
bvision 26 juli 2020 - 9:04

Ik wist al veel langer dat kabouters bestaan. Ik ben ze ook een paar keer tegengekomen. Maar daarvoor moet je wel een blogger zijn.

Reply
Hermieneke 26 juli 2020 - 12:57

Oooh, wat gezellig!

Reply
Nicky 26 juli 2020 - 20:57

Wat lollig! Ik zal hier ook eens goed opletten. Je weet maar nooit.

Reply
rietepietz 26 juli 2020 - 21:26

Hebben ze ook nog een specialiteit? Ik zoek nog naar kabouters die HHwerk doen? Maar ja, deze hebben vakantie schrijf je, dus daar hen ik niets aan.

Reply
Bob 31 juli 2020 - 15:16

Nou ik zag er ook een Laaf bij. En dat is niet g贸ed.

Reply

Plaats een reactie