Home vakantie La Carihuela voelde als thuiskomen

La Carihuela voelde als thuiskomen

door Emile van Aelst

Even een weekje eruit naar La Carihuela voelde dit keer als thuiskomen, terwijl ik er pas een keer eerder geweest ben. Binnen een uur na aankomst zaten we al lekker koffie te drinken met Hennie en Gösta op het terras van Casa Beense.

Op het laatste moment ging Willem, een goede vriend en oud collega, ook mee naar La Carihuela en we zaten in een van de appartementen van Hennie en Gösta. Geloof me, dat zijn geen verkeerde appartementen en met een geweldig uitzicht.

Ik ga eerlijk gezegd vooral naar La Carihuela om te ontspannen en lekker de kroeg in te duiken zonder constant die camera om mijn nek. Het zwembad beneden was echt een uitkomst. Vanwege corona moest je wel reserveren, maar omdat ’s middags toch iedereen siësta hield of op het strand lag konden we er elke middag terecht.

Vanwege de corona maatregelen moet je op straat een mondkapje op. Acht het is even wennen, maar als je daarmee het virus op afstand houdt en de horeca gelukkig weer open kan gaan, mag het geen probleem zijn.

Ik moet wel heel eerlijk zijn, we lagen dan ook wel veel bij het zwembad waar je geen mondkapje hoefde en zaten natuurlijk ’s avonds eigenlijk vrijwel alleen maar op het terras of in de kroeg, waar je ook zonder kapje terecht kon.

Een van  de terrassen waar we heel veel gezeten en gegeten hebben was bij Eetcafé Het Kleine Regthuys van Adrie de Noo.

Adrie staat bekend om zijn ‘kleine porties’ niet normaal hoeveel eten je bij hem krijgt. Lichtelijk overdreven kan je stellen dat je wel verplicht bent het op te eten, omdat het restant bij een normale eter niet eens in een doggyback zou passen 🙂

We bleven er zo nu en dan een beetje lang zitten of kwamen nog even terug om met Adrie en Fatima wat te drinken. Het is slecht verdeeld op de wereld, klanten krijgen giga porties eten en het hondje een heel klein bakje 🙂

Gewoon een heerlijke tent en het liep er tijdens deze vakantie maar twee keer, qua tijd uit de hand dat we na sluitingstijd nog een gezellig feestje hadden, zoals ook op mijn facebook te zien was. Op de een of andere manier wil de site dit filmpje hier niet downloaden, zou het dan toch te erg geweest zijn, maar als je op de facebook link klikt doet hij het toch 🙂 De dag erna ben ik toch weer een keer in de kabelbaan gestapt.

Ik vind het doodeng, maar als je boven bent is het toch wel weer mooi.

Ik heb het weer gefilmd en mensen met hoogtevrees zullen niet begrijpen waarom ik het toch elke keer mezelf weer aan doe.

Het wordt een beetje hak op de tak verhaal want ik wil in één blog, het hele La Carihuela verhaal kwijt, omdat het direct alweer druk is en ik alweer gelijk aan de slag gegaan ben.  Op twee avonden na was ik natuurlijk elke avond te vinden in mijn (voor hier) stamkroeg De Heineken Corner.  Altijd gezellig en vaak leuke optredens.

 

Dat ik hier vaak zit is ook in Leiden bekend, want de eerste avond kwamen Jan van Aalst en Bernadette Heemskerk even gedag zeggen voor ze de volgende dag weer op het vliegtuig stapten. Echt aardig want normaal komen ze meer in de echt Spaanse tenten, maar kunnen het ook goed vinden met Rien en Patty.

Ik ben een spelletjesmens en dobbelen in de kroeg vind ik leuk en gezellig, het is dan ook niet vreemd dat we elke avond aan het eind en na sluitingstijd gezellig zaten te spelen.

Hoe raar kan het lopen, alhoewel Leidenaren kom je overal tegen. Ik ging even boodschappen doen bij de Nederlandse supermarkt het Kruideniertje en wat denk je een Leidse achter de kassa.

Ellen Boer is twintig jaar geleden in La Carihuela blijven hangen en heeft het nog steeds helemaal naar haar zin en volgt nog veel Leidse sites waaronder Leidse Glibber 🙂 Ik schreef ondanks de vakantie ook deze week weer een stuk voor mijn vaste Leidsch Dagbladpagina dus daar mocht Ellen natuurlijk niet in ontbreken.

En wij kwamen weer op de facebooksite van het Kruideniertje 🙂

Kruideniertje dat woord doet aan eten denken en dan kom ik al automatisch uit bij het volgende restaurant waar we een paar keer gegeten hebben. Bij Brasserie Casa Beense van Melanie Beense en Casper Groosman is het ook heerlijk eten.

Eigenlijk zou ik geen foto moeten plaatsen, maar de ‘verrassing van de chef’ met tal van kleine gerechtjes is echt een aanrader.

Na het eten voor we de kroeg indoken eerst een stukje boulevard pakken om het eten te laten zakken. Geen idee wat het was, maar ze deden heel druk.

Dit noem ik nu bellen blazen.

Ondertussen was ook Anneke van Schoonderwoerd den Bezemer aangekomen en maakte diverse filmpjes voor haar Leids Café Online, zoals hier in Carihuela Park bij een optreden van Ricky.

Een absolute topper qua kijkers was het live filmpje dat ze in de Heineken Corner van Patty Letterman maakte, op dit moment is het filmpje al bijna 6300 keer bekeken.

Zelf maakte ik later ook nog een kort filmpje, want Patty heeft echt een dijk van een stem.

Als er iets is dat ik nooit doe is het Bingo spelen, maar liet mij in de Heineken Corner verleiden mee te spelen en heb waanzinnig gelachen en niets gewonnen. Wel geinig klanten die terug in Nederland zijn kunnen gewoon elke twee weken online meespelen. Volgende bingo dinsdag 4 augustus 🙂

La Carihuela is echt een stukje Nederland in Spanje, want we hebben zelfs nog een paar minuten regen gehad. Oke het was hooguit tien minuten en op een moment dat ik nog even terug dook mijn bed in, dus had het ook nog bijna gemist.

Geweldig om voorgetrokken door speedboot door de lucht te zweven, alleen toen ik beter keek zag ik dat er drie personen aanhingen. Nou daar heb ik me maar niet aan gewaagd met als excuus dat ze geen anderhalve meter afstand hadden 🙂

Ik vond het lekker veilig op de grond bij het zwembad veel relaxter.

In de fotoslideshow nog een paar sfeerfoto’s en kan nu al bijna niet wachten tot ik na 3 oktober weer een weekje terugga.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 25 juli 2020 - 0:04

Als ik buiten Leiden mensen tegen komen kennen ze je site niet en jij komt overal mensen tegen die je wel kent. Hoe dan.

Love As always
Di mario

Reply
maarten kersten 25 juli 2020 - 4:01

Hee Emile, dat ziet er allemaal fantastisch uit daar en dus ben ik jaloers op mijn oude kroeg- en fietsmaatje Wim, aan wie je dus de hartelijke groeten moet doen. (en ook verlate condoléances)

Reply
bvision 25 juli 2020 - 9:10

Je hebt in ieder geval genoten van je vakantie. Dat is toch het voornaamste van die reis.

Reply
rietepietz 25 juli 2020 - 12:09

Eigenlijk een soort dependance van Leiden daar;-) Maar hoofdzaak is dat je het heel erg naar je zin had. Zo’n dichte kabelbaan is nog wel te doen en niet te vergelijken met een stoeltjeslift!

Reply
Nicky 25 juli 2020 - 13:54

Geweldig! Je hebt vast geen taalproblemen gehad met al die Hollanders om je heen! 🙂
De café eigenaar uit Heemskerk nog gezien?

Reply

Plaats een reactie