Home Corona Hoe iets kleins erg groots kan zijn, felicitaties voor leden Muziekgroep de Sleutels

Hoe iets kleins erg groots kan zijn, felicitaties voor leden Muziekgroep de Sleutels

door Emile van Aelst

In april schreef ik een stukje over de jarige muziekgroep De Sleutels en vroeg toen om een kaartje naar de leden te sturen, daar is goed op gereageerd. Deze groep, die bestaat uit leden met een verstandelijke beperking,  bestaat 50 jaar en de bedoeling was dit groots te vieren. Door de coronacrisis kon de groep niet meer bij elkaar komen en werd uiteraard ook het grote feest afgelast. De begeleiders en medewerkers van het VTV wilden toch iets doen voor de leden, vandaar onder andere de kaartenactie. De coronacrisis duurt langer dan verwacht daarom krijgen alle leden een cadeautje. Vandaag gingen we langs bij drie van de leden die van begin af aan lid zijn van muziekgroep De Sleutels en er dus al vijftig jaar bij zitten.

We begonnen bij organist Els Key, die volkomen verrast was.

Ze kreeg een bos bloemen, chocolade, een foto op canvas van de Sleutels en een foto van alle kaarten die gestuurd zijn. De kaarten gaan eerdaags in een boek zodat alle leden van de Sleutels ze kunnen bekijken als de club weer begonnen is.

Er zat ook nog een speciaal dankkaartje bij van een groot fan.

We maakten nog een groepsfoto met Guus van der Meer, die helaas per 1 juli afscheid genomen heeft van het VTV, Agnette Overdevest en Anneke Drijver. Bij het weggaan vroeg Els wederom wanneer begint club weer want ik mis het zo erg. We konden er helaas geen antwoord op geven. Die vraag gingen we vandaag nog vaker horen 🙁

De volgende die we gingen verrassen was Agaath van Vliet.

Agaath is de vaste gitarist in het orkest.

Ook voor Agaath dezelfde cadeautjes.

Agaath vertelde dat ze al 50 jaar bij de muziekgroep zit, maar ook al 61 jaar bij het VTV komt en begon in een handwerkclubje.

En ook Agaath wilde weten wanneer club weer begint omdat ze het zo erg mist. Het bezoek vond ze geweldig en ze had ons het liefst nog uren op bezoek gehad. Ik wist het al jaren, maar nu realiseerde ik me nog meer hoe belangrijk club voor deze mensen is. Zo nu en dan had ik een paar pffffff momentjes, maar kon me lekker verschuilen achter mijn camera.

Het volgende bezoekje was aan Piet Noort, hij speelt al vijftig jaar de grote trom  en je hoort en ziet Piet overal bovenuit, gelukkig is het orgel van Els goed versterkt.

Piet wist dat we kwamen en zat beneden al op ons te wachten.

Piet vond het geweldig dat we langs kwamen en wilde natuurlijk ook graag op de foto.

In het zelfde gebouw wonen nog twee jongere leden van De Sleutels, dus ook daar waren cadeautjes voor meegebracht voor het geval ze thuis zouden zijn.

En ook hier weer de zelfde vraag, ‘wanneer gaat club weer beginnen’. Echt triest voor de deelnemers, maar ze waren in elk geval wel heel blij met de bezoekjes van vanmorgen.

Zo zie je maar weer wat een kleine moeite een groot plezier kan brengen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 14 juli 2020 - 0:19

Een kaartje, klein gebaar, groot plezier.

Love As Always
Di mario

Reply
bvision 14 juli 2020 - 8:06

Echt een domper dat ze nog niet aan de slag kunnen gaan. Heel mooi dat er toch aan hun gedacht wordt.

Reply
rietepietz 14 juli 2020 - 21:30

Het zal toch nu niet lang meer kunnen duren!Dat gun ik ze ook van harte.

Reply
Nicky 15 juli 2020 - 22:10

Mooi, zeg! Ik hoop dat ze snel weer aan de slag mogen.

Reply

Plaats een reactie