Home Leiden Nieuwe ‘Buurtsuper’ in de van Riebeeckhof

Nieuwe ‘Buurtsuper’ in de van Riebeeckhof

door Emile van Aelst

Drie jaar geleden zette Mirjam Ravensbergen een kastje neer in de straat waar buurtbewoners overtollige niet bederfelijke levensmiddelen en dergelijke in konden zetten. Hiermee ga je verspilling tegen en kunnen andere buurtbewoners die het misschien iets krapper hebben er uitpakken wat ze nodig hebben. Op een paar keer een ruit inslaan en meer van dat soort baldadigheid ging het goed totdat een of andere totale idioot er een dode en opengesneden gans in legde.  Hierdoor moest om hygiënische redenen het hele kastje verwijderd worden en was dit het einde van een mooi sociaal initiatief en bleef er een gapend gat over.

Het is natuurlijk te zot voor woorden dat zoiets kan gebeuren. Nadat Mirjam het op de facebookpagina van de Buurtsuper had gemeld kwamen er spontaan allerlei steunbetuigingen en werd zelfs een crowdfundactie voor een nieuwe Buurtsuper gestart. Gisteren werd de nieuwe Buurtsuper geplaatst in het bijzijn van een aantal sponsors zoals Jobo, Reklame Totaal, Theehuis de Leidse Hout en Sleutelstad. Mirjam mocht aangeven waar de nieuwe Buurtsuper mocht staan.

Het leuke is dat Mirjam op een paar foto’s na, haar nieuwe Buurtsuper nog niet gezien had en het voor haar ook een verrassing was wat er uit de bus van Jobo ging komen.

Mirjam wist niet wat ze zag en straalde van geluk dat de Buurtsuper weer terug was.

De kast werd wel stevig vast gezet aan de muur.

Hierna kon de kast gevuld worden. Chris de Waard, Sleutelstad FM , had alvast een grote boodschappentas meegenomen om de kast te vullen.

Er zijn drie verschillende planken. De bovenste is voor blikken en potten, de middelste voor alle andere soorten verpakkingen en de onderste voor verse producten of producten die licht gekoeld moeten blijven. Via zonne-energie blijft de onderste plank koel.

Mirjam is dolblij met de nieuwe Buurtsuper. En nu maar hopen dat er niet weer van die idioten zijn die niet begrijpen hoe belangrijk en mooi dit initiatief is.

Het ziet er prachtig uit en Mirjam benadrukte nog eens, het is echt alleen voor levensmiddelen en dergelijke. Kleding en speelgoed kan worden ingeleverd bij bijvoorbeeld de Ruilbus die ook in de straat staat.

Geweldig mooi initiatief, waar ook veel gebruikt van gemaakt wordt in de wijk.

Iedereen die in de buurt woont en iets over heeft kan het in de Buurtsuper zetten en kom je om welke reden dan ook iets te kort dan mag je er uit halen wat je nodig hebt.

 

Gerelateerde artikelen

8 reacties

nessy 8 juli 2020 - 17:03

super fijn! wat lief dat mensen dit hebben opgepakt 🙂 ik heb er ook wel eens wat ingezet.

Reply
די מריו 8 juli 2020 - 17:28

Het zou toch mooi zijn als dit soort dingen meer voorkwamen. Schitterend dit.

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 8 juli 2020 - 18:37

Wat lopen er toch een idioten rond op deze wereldbol, wie dóet nou zoiets/ Fijn dat het nu weer van start kan, en nog wel met zo’n prachtige stevige kast.

Reply
bvision 8 juli 2020 - 19:55

Ik zie je staat er ook op, super…

Reply
Margie 9 juli 2020 - 8:20

Super!!! Hier hebben we ook zoiets

Twee kartonnen dozen…de ene is voor vers voedsel de ander voor verpakt en blikvoer

Hartelijke groetjes uit maleisie

Reply
Nicky 9 juli 2020 - 10:01

Wat een goed idee, zeg! Hopelijk gaat het nu goed. Ik vind het echt een heel mooi plan.

Reply
Hans 10 juli 2020 - 17:59

Ja, het is triest doe je iets goeds vernield men je spullen.
Net als de boer die een kraam aan de weg zet met verse waar.
Dan komen de onverlaten en stelen het geld en al de goederen.
Maar het mooie is dat deze mensen niet opgeven, het zit in ze vroeg of laat zijn ze er weer. Hans

Reply
Kakel 10 juli 2020 - 20:40

Een hartverwarmend initiatief! Wat geweldig dat het navolging kreeg in de vorm van een vaste kast aan de muur, compleet met koeling, en nieuwe producten. Ik wens de buurt veel succes.
Fijn weekend, Emile ♥

Reply

Plaats een reactie