Home Corona Rondvaarten kunnen weer en ook het CHDR geeft weer vaartjes weg

Rondvaarten kunnen weer en ook het CHDR geeft weer vaartjes weg

door Emile van Aelst

Nadat half mei de vaartjes van de rederijen nog verboden waren en de Leidse Rederij werd teruggefloten, kan er nu eindelijk weer gevaren worden en zie je ook weer rondvaartboten door de Leidse grachten varen. Het is allemaal nog een beetje aanpassen met de anderhalve meter waardoor er niet al te veel passagiers aan boord kunnen.

Sinds enkele jaren bied het CHDR, Centre for Human Drug Research, elke week een gratis vaartje aan voor ouderen. Op dit moment kan dat natuurlijk niet door de coronamaatregelen. Daarom geven ze nu de vaartjes weg aan werkers in de zorg of andere essentiële beroepen tijdens de coronacrisis. Maandag waren medewerkers van het ESB Curium van het LUMC de eerste gasten van dit seizoen.

De Irma La Douche is precies geschikt voor 10 gasten, plus de schipper en eventueel een gids.

Herbert Anholt, hoofd marketing CHDR, gaf een korte uitleg over wat het bedrijf doet. Voor wie meer informatie wilde of misschien zelf Proefpersoon wil worden lagen er formuleren aan boord.

Ten overvloede benadrukte Herbert nogmaals dat dit niet de opzet van het gratis vaartje is en dat het vooral gaat om het aanbieden van een uurtje gezellig varen met uitleg over Leiden.

Met die uitleg over Leiden zat het wel goed met schipper Paul van de Heuvel en gids Willem Hogendoorn.

Nou dames nog even zwaaien naar de fotograaf en dan snel bukken, want anders kom je terecht bij je collega’s van de eerste hulp in het LUMC.

Het is toch wel leuk om weer redelijk gevulde rondvaartboten door de stad te zien waren.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 20 juni 2020 - 7:29

Ik ben al proefpersoon, maar dan van onze familie. Behalve als er iets lekkers is, dan hoef ik niet als eerste te proeven.

Love as always
Di mario

Reply
bvision 20 juni 2020 - 8:55

Het geeft Leiden weer wat fleur met die rondvaartboten weer varend in de grachten.

Reply
Hans 20 juni 2020 - 15:57

Dat is wel weer fijn, ondanks de maatregelen.
Hier ligt alles nog plat. Hans

Reply
Nicky 21 juni 2020 - 19:56

Fijn dat het weer kan. Mooi ook om de vaarten aan zorgpersoneel aan te bieden maar zo jammer dat de oudjes nog niet mogen.

Reply

Plaats een reactie