Home Corona Presentatie zomernummer Leven Magazine bracht weer leven in de brouwerij

Presentatie zomernummer Leven Magazine bracht weer leven in de brouwerij

door Emile van Aelst

Het kan raar lopen in het leven, de laatste grote borrel die ik voor de coronatijd had was de presentatie van het lentenummer van Leven Magazine op het strand van Noordwijk. Gisteren had ik op de boulevard van Katwijk na drie maanden mijn eerste grote borrel tijdens de presentatie van het zomernummer van Leven Magazine.

De presentatie had dit keer best wel wat regels. Er waren veel minder mensen uitgenodigd dan normaal omdat natuurlijk de maximaal dertig personen regel nog telt. Om dit enigszins op te lossen werd het blad niet echt gepresenteerd, maar stond er voor iedereen een goodiebag klaar met het blad en nog een aantal verrassingen en lagen er ook stapels bladen op tafel.

Om te voldoen aan de coronaregels waren het restaurant binnen en drie terrassen gereserveerd voor de gasten en het verzoek afstand te houden en niet te blijven hangen. Tja dat is natuurlijk een beetje moeilijk als dit voor iedereen een van de eerste echte borrels was, maar iedereen deed zijn best.

Vaste gast is natuurlijk DJ Miss Nicky.

Het was even wennen met fotograferen. Allereerst ontbrak de gebruikelijke foto volgorde van eerst binnenkomen, dan de presentatie en dan iedereen die in het blad loopt te kijken. Nu had eigenlijk iedereen het blad al en zat gewoon nog even wat te drinken, zoals bijvoorbeeld Henk-Jan en Annemarie Mulder van de Kunsthuizen in Leiden, Amsterdam en Breda.

Er werd natuurlijk ook heel wat bijgepraat.

Daarnaast zag ik natuurlijk ook een hoop mensen weer voor het eerst in drie maanden, dus liep ik zo nu en dan meer te begroeten dan te fotograferen. Gelukkig wordt dat dan weer door bijvoorbeeld Vera de partner van Emile Jaensch, de burgemeester van Oegstgeest, op de foto gezet.

In deze Leven Magazine staat een mooi interview met Emile Jaensch waarin hij terugblikt op vier jaar burgemeesterschap van Oegstgeest en hoe hij is gaan houden van deze gemeente en haar inwoners.

Vera en Emile zijn niet alleen in Oegstgeest bekend. Ook in Leiden zijn ze veel te vinden en hebben ook daar een grote vriendenkring opgebouwd zoals onder andere met Gaston Fonville en Lorenzo van Beek van Boutique Hotels van Leyden.

Even een rondje terras lopen en kijken wie er zoal zitten. In deze Leven Magazine staat ook een groot interview met de Leidse centrummanager Gijs Holla. Hij was samen met Sofie Dijkhuizen, vestigingsadviseur bij Centrum Management Leiden, naar Katwijk gekomen.

Het werd een heel Leids hoekje toen ook onder andere onderneemster en bestuurslid van het Centrummanagement Claudia de Zeeuw aanschoof.

Nog meer Leids, Tom en Clarita Holswilder, Grandcafé- en Koetshuis de Burcht, genoten tussen hun eigen drukke werk door van een drankje op het terras.

Tom wees mij op een foto op een Places tot be pagina, waar ik opstond tijdens de bestuurswisseling van het Haring Gilde.

Over Places to be gesproken, normaal staan er verschillende pagina’s met foto’s van borrels en evenementen in Leven Magazine. Tja er waren natuurlijk de afgelopen maanden geen borrels concludeerde hoofdredacteur Gerda Schukking.

Vier pagina’s met foto’s van de presentatie van het lentenummer.

Foto’s door fotograaf Marcel Verheggen en mij gemaakt. Normaal staat er één pagina in van de presentatie, nu vier en dat is natuurlijk ook wel weer leuk 🙂

Wat ik ook miste gisteren was natuurlijk de groepsfoto bij het lichtbord met de cover van het nieuwe nummer. Om toch nog een beetje die presentatiesfeer te krijgen heb ik Gerda maar even in het diepe gegooid.

Op zich voor DJ MIss Nicky best wel een beetje triest dat iedereen buiten zat terwijl zij binnen draaide. Buiten draaien was geen optie want dan wordt het een evenement en dat mag nog niet.

Ook ik liet haar alleen en keek nog even buiten rond waar Niki Koutouras, commercieel directeur bij ARTvertisements gezellig zat te praten met Stadsdichter Marianne van Velzen, die ook in dit nummer te vinden is in een leuk dubbelinterview.

Tussen alle drukte door nam Gerda nog even de tijd om Barbara ter Kuile, voorzitter 3 October Gilde, te vragen of ze tevreden was met de afloop van de Haring Drive Thru afgelopen maandag.

Leven Magazine is natuurlijk een blad voor de hele bollenstreek, daarom waren ook Marianne de Groot en Ad de Been van Domus Mode uit Hillegom aanwezig. Ik zie ze echt bij elke presentatie van Leven Magazine en hoorde naderhand dat Marianne niet alleen al 35 jaar haar winkel heeft, maar ook vijftien jaar geleden de eerste adverteerder was en in die vijftien jaar nooit een nummer heeft overgeslagen.

Ze waren gezellig in gesprek met Marjolein van der Jagt, dorpsmarketeer van Oegstgeest.

Het was ondanks de coronamaatregelen toch een heel gezellige presentatie, alleen voor Gerda een hele administratie. Iedereen had zich moeten aanmelden en ze moest in verband met eventuele controle bijhouden wie er aanwezig waren en of ze gereserveerd hadden 🙂

Hieronder nog een aantal foto’s van een presentatie die later de (regio) geschiedenisboekjes in gaat als de eerste echte borrel die weer Leven in de brouwerij bracht.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

rietepietz 19 juni 2020 - 7:08

Als er iéts toepasselijk is dan dit blad, we kunnen éindelijk weer een beetje”leven”.

Reply
די מריו 19 juni 2020 - 7:08

Ik was mooi binnen gaan zitten.. 😉

Love as alwayws
Di Mario

Reply
bvision 19 juni 2020 - 8:13

Goh, naar mijn gevoel is het veel langer geleden. Nu weer verder gaan met “leven, maar dan anders”

Reply
Hans 19 juni 2020 - 16:38

Ja, een zomeruitgave is wel welkom voor de lezers.
Geeft toch afleiding. Hans

Reply
Nicky 20 juni 2020 - 16:25

Nou, een mooi begin, toch?

Reply

Plaats een reactie