Home 3 October/Leids Ontzet Door corona geen Haringparty en veiling daarom organiseerde het 3 October Gilde een Haring Drive Thru

Door corona geen Haringparty en veiling daarom organiseerde het 3 October Gilde een Haring Drive Thru

door Emile van Aelst

Normaal gesproken zou deze week de jaarlijkse haringparty en veiling van het 3 October Gilde zijn. Tijdens deze veiling halen de leden geld op om een van de onderdelen van ons 3 Octoberfeest te kunnen financieren, zoals bijvoorbeeld het 3 Octoberfeest voor mensen met een verstandelijke beperking. Vanwege de coronacrisis kan de haringparty niet doorgaan, toch wilde het 3 October Gilde iets doen voor haar leden. Vandaar bedachten ze de Haring Drive Thru.

De leden waren uitgenodigd met de auto langs te komen bij het stadsparkeerplan om een passend cadeautje af te halen. Het cadeautje werd uiteraard wel coronaproof uitgedeeld.

In het tasje zaten behalve twee haringen per persoon, ook miniflesje Bols Corenwijn en Leidse borrelglaasjes.

De leden mochten tussen vier en zeven uur langskomen. Gösta van der Burg zorgde dat de Leidse sfeer er al die tijd goed in bleef.

Je moet natuurlijk wel weten wat je weggeeft, vandaar dat voorzitter Barabara ter Kuile regelmatig even proefte of de haringen nog goed van smaak waren.

Haar gezicht spreekt boekdelen, de haringen zijn duidelijk perfect van smaak.

Gösta lust ook graag een harinkje dit was dus letterlijk en figuurlijk een lekker optreden.

Samen met Gerda van der Vliet liet hij zich ze goed smaken.

De een na de ander kwam aanrijden en tja sommige konden het toch niet laten even de auto weg te zetten en gedag te zeggen. Op zich logisch iedereen heeft elkaar over het algemeen al zo lang niet meer gezien.

Chris Verplancke had er ook geen moeite mee zo te zien.

Leuk om zoveel bekende en bevriende Leidenaren langs te zien komen rijden zoals bijvoorbeeld Henny Wiggers en Nel Broers.

Ook Henny liet zich de haring goed smaken.

Over goed smaken gesproken, wie bang is een restaurant binnen te gaan in verband met corona besmetting kan natuurlijk ook een mobiel dinertje voor twee reserveren bij het Prentenkabinet.

Je moet er niet aan denken, maar Claas Griffioen is nu al bezig met de voorbereidingen voor de kerstpaketten van dit jaar.

Sorry Claas, ik wil best je pakketten onder de aandacht brengen, maar ik vind het nu nog te vroeg, laten we het nu nog maar even op je relatiegeschenken houden.

Ik maakte een live filmpje op facebook. Een van de vaste en vaak eerste kijkers is dan altijd Adrie de Noo, kok van het Kleine Regthuys in het Spaanse La Carihuela. Hij reageerde onder andere met de vraag of hij zijn vaste klanten zag staan. Klopt Adrie, je krijgt niet alleen de groeten van Gösta, maar ook van Bernadette Heemskerk en Jan van Aalst. Ze hopen zo snel mogelijk weer bij je te komen eten.André en Adriënne Hoppezak lieten de zaak even alleen om de haring te komen halen en dit feestje niet te missen.

Voor Tom en Clarita van Koetshuis de Burcht een beetje dubbel gevoel, normaal is de haringparty bij hun op het terras. Jammer dat het niet door kan gaan dit jaar, aan de andere kant hadden ze nu wel zelf de tijd om rustig van de haring te genieten.

En als Gösta dan ook nog ‘Hand in hand kameraden voor Feyenoord één”zingt dan kan Tom zijn middag al helemaal niet meer kapot.

Rik Kamps, voorzitter van de 3 October Vereeniging, vond het geweldig hoe het 3 October Gilde toch de haringtraditie in stand hield.

Als bijna een van de laatsten kwamen Sander Pardon en Gerda Schukking aanrijden.

Het was even wennen, normaal is Gerda bij alle evenementen van het 3 October Gilde in rood gekleed. In maart dit jaar gaf zij het voorzittersstokje over aan Barbara ter Kuile, vandaar dat de rollen omgedraaid waren en nu Barbara in mooi Leids rood liep.

Lekkerrrrrr he.

Waarom krijg ik het gevoel dat Gösta misschien wel in een van de komende nummers van Leven op gaat duiken. Genoeg te schrijven over deze ras Leidse artiest die bijna vijftig jaar in het vak zit 🙂

Zelfs wethouder Yvonne van Delft kwam na haar werk, of misschien wel er tussen door, even langs om te kijken naar dit prachtige initiatief. Uiteraard ook voor haar een tasje met haring en Corenwijn.

Het was een leuk alternatief in deze coronatijd, maar volgend jaar hopelijk weer een normale Haringparty en veiling. Ik heb zowel een filmpje als fotoslideshow gemaakt en maar even gesplitst.

Hieronder ook nog een kort filmpje.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

rietepietz 16 juni 2020 - 22:29

Natuurlijk passen oasen jullie er wel weer een mouw aan.

Reply
די מריו 17 juni 2020 - 7:02

en bedankt he.. heb ik weer zin in haring en ik heb vandaag geen tijd om te halen.

Love As always
di Mario

Reply
bvision 17 juni 2020 - 9:03

daar was ik ook graag een haring gaan halen, ik heb ze geproefd en ze zijn weer zalig dit jaar.

Reply
Nicky 17 juni 2020 - 16:26

Wat een horrorlog voor mij als haringhater. Zéker dat haring aan het staartje eten. Jasses! Snijd ‘m dan tenminste in stukjes. 😉 Maaaar… wel heel leuk gevonden, zo’n Haring Drive Thru!

Reply
Hans 17 juni 2020 - 20:24

De corona crisis heeft als gevolg dat het beste in creatieve oplossingen bij de mensen boven komen.
De haring smaakt er niet minder door. Hans

Reply
Kakel 17 juni 2020 - 21:38

Aan mij raak je geen haring kwijt, maar je blog vind ik leuk! Natuurlijk past Leiden zich “gewoon” aan. Ik vind het een geweldige smakelijke oplossing: een haringparty 🙂 Het papieren tasje met de Leidse sleutels erop is tof!
Lieve groet ♥

Reply

Plaats een reactie