Home Corona Haring happen met Jack Speck. Geen grote haringparty’s wel een nieuw haringlied

Haring happen met Jack Speck. Geen grote haringparty’s wel een nieuw haringlied

door Emile van Aelst

Volgende week komt de nieuwe haring binnen en ligt vanaf vrijdag 12 juni in de winkels. Groot verschil met andere jaren is dat we dit jaar geen grote haringparty’s hoeven te verwachten en ook Vlaggetjesdag gaat niet door. De haring zal wel weer vetter en voller dan andere jaren zijn, maar hoe je het ook bekijkt het wordt een magere start van het haringseizoen. Gelukkig is er toch nog iets vrolijks over de komst van de nieuwe haring te schrijven. We hebben niet alleen nieuwe haring, maar ook een nieuw haringlied.

Soms kunnen zaken heel raar en spontaan lopen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden spraken Bertus Bos, eigenaar Spakenburgse Visspecialist, oh nee hij heet vanaf eind mei ‘Vis van ’t Hof’ in de Winkelhof en Wilbur Zitman van schildersbedrijf Zitman & Co uit Voorschoten elkaar. Al snel kwam het gesprek over het werk en vrijetijdsbesteding. Wilbur vertelde dat hij als hobby graag zingt en met de schilders van zijn bedrijf vorig jaar nog een carnavalshit opgenomen had.

Kan je niet eens een leuk haringlied maken vroeg Bertus Bos.

Een paar biertjes later, was het niet meer de vraag of er een haringlied zou komen, maar hoe het zou gaan worden. Het leek in februari en begin maart even stil, maar in werkelijkheid was Wilbur samen met Vincent van den Boogaard en Boudewijn van Trigt druk bezig een haringlied te schrijven en de muziek te componeren. Eind maart kon Wilbur de eerste versie laten horen bij de winkel van Bertus Bos.

Er werd afgesproken het dat het lied klaar zou zijn voor de komst van de nieuwe haring en gelanceerd zou worden tijdens de opening van de nieuwe winkel van Bertus.

Ho ho ho Bertus, je had het over je nieuwe winkel dan ook even je nieuwe shirt aantrekken .

Het feit dat het lied er ging komen kan je natuurlijk alleen maar vieren met het happen van een of twee haringen, of meer natuurlijk.

Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten en werd het steeds duidelijker dat een grootse opening met een optreden er waarschijnlijk niet in zat in verband met de anderhalve meter afstand.

Ik wil natuurlijk niet lullig doen tegenover andere steden, maar in Leiderdorp houdt echt alles en iedereen anderhalve meter afstand,  tot zelfs katten aan toe, hoe belangrijk vis ook voor ze is 🙂

In de Winkelhof werd druk gebouwd aan de nieuwe winkel en de tijd dat het lied af moest zijn kwam steeds dichterbij.

Wilbur was voor dit nummer in de huid gekropen van zijn alter ego en groot haring liefhebber Jack Speck.

Begin mei maakte Hans Dijksterhuis van Multi Vision Productions uit Voorschoten de laatste opnames van de clip die bij het nieuwe haringlied hoort.

Er was eerder al gefilmd in de duinen en de haven van Scheveningen, maar Bertus en nog een aantal bekende Leidenaren moesten er natuurlijk ook op.

Eind mei was de clip klaar en ging ook de nieuwe winkel van Bertus Bos open. Wilbur kwam samen met Boudewijn van Trigt, medeschrijver aan het lied, naar de winkel kijken en feliciteren. En daar hoort natuurlijk een harinkje bij.

Het bleef er uiteraard niet bij eentje en achter elkaar gleden de haringen naar binnen.

Vrijdag ligt de nieuwe haring in de winkel, als smaakmakertje hier vast het nieuwe haringlied van Jack Speck. In de clip komen een aantal bekende Leidenaren voor. En vaste lezers die niet uit  Leiden komen, zullen zelfs wel iemand herkennen 🙂

Nog een paar dagen en we kunnen weer genieten van de Hollandse nieuwe.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 6 juni 2020 - 22:36

Ik baal zo, sinds Arie met pensioen is gegaan is er geen lekkere haring meer bij ons verkrijgbaar. Vroeger at ik minimaal 2 x per week haring, maar nu al maanden niet meer, ik mis het best wel.

Love As Always
Di mario

Reply
Nicky 7 juni 2020 - 0:57

Ja, die ene ken ik wel! Verder is dit een heel fout tijdstip om een clip over haring te kijken. Brrr! Ik hoop dat ik geen nachtmerries krijg,

Reply
bvision 7 juni 2020 - 8:24

Dat Glibbert er lekker in zo’n harinkje, ik krijg er spontaan zijn in… Lekker met een uitje wordt het haring glibberen in plaats van haring happen.

Reply
rietepietz 7 juni 2020 - 13:37

Hoe kort ook, je bent gesnapt;-) dat het je wel moge bekomen;-)

Reply

Plaats een reactie