Home Corona Aanleiding voor het draaiorgel welnee, we hebben gewoon zin in een feestje

Aanleiding voor het draaiorgel welnee, we hebben gewoon zin in een feestje

door Emile van Aelst

Het is echt hollen of stilstaan. De afgelopen week was ik elke dag wel onderweg naar leuke kleine bijeenkomsten en feestjes. Donderdag had ik ondanks de corona zelfs drie afspraken staan, maar het is zo leuk en soms hartverwarmend om te zien wat mensen bedenken of organiseren in deze moeilijke tijd. Donderdagmiddag heb ik echt gelachen, ik kreeg van twee verschillende mensen de vraag of ik foto’s wilde komen maken van een draaiorgel in de Lambertushof.

Het ging om het orgel de Alinda van Mart en Cor Broers. Ik vroeg Mart heb jij een idee wat de aanleiding van je komst is. Iemand jarig of een trouwdag, ik zou het niet weten antwoordde hij.

Al snel kwam Elly Keijzer naar me toe en zei leuk dat je gekomen bent. Wat is de aanleiding dat jullie een draaiorgel hebben geregeld vroeg ik. Aanleiding,………er is helemaal geen aanleiding ik had gewoon zin in een feestje voor de bewoners lachte ze.

Dat feestje kwam er zeker weten. Binnen een paar minuten liep de tuin vol met bewoners.

Ik snapte waarom ze een feestje wilde. Het Lambertushof is een woningcomplex voor 55 plussers en heeft geen echte beperkingen etc. Bij alle verzorgingshuizen komen artiesten optreden, maar bij het seniorencomplex kwam niemand en dan moet je het gewoon maar zelf regelen 🙂

Er kwamen steeds meer bewoners naar buiten en natuurlijk even met een aantal bewoners poseren bij het draaiorgel.

Cor en Mart hadden het zelf ook naar hun zin.

Heerlijk zo’n spontaan georganiseerd feestje in de tuin van het wooncomplex.

Elly Keijzer ging met het mansbakje langs, want het is natuurlijk wel zo leuk als Cor en Mart er ook nog iets aan overhouden. De laatste maanden hebben zij natuurlijk ook weinig tot niets te doen gehad met een zo goed als verlaten centrum.

Er werd gul gegeven, maar ja Leiden is nu eenmaal een echte draaiorgelstad en we weten dit stukje historie te waarderen.

Het hoeft niet altijd iedereen zijn smaak te zijn, maar het feit dat mensen spontaan iets organiseren om het in deze moeilijke tijd gezellig voor en met elkaar te maken vind ik geweldig. Daar kan ik geen genoeg van krijgen en schrijf ik dolgraag over.

Hieronder een korte fotoslideshow met daaronder als muziek de draaiorgelversie van Lalala Leiden van Jochem Myjer.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

bvision 31 mei 2020 - 10:53

Heerlijk allemaal tegen elkaar aan, je ziet het overal, ook in de winkels. De oudjes hebben denk ik het idee als mijn tijd er is ga ik toch…

Reply
די מריו 31 mei 2020 - 21:13

He, kan het zijn dat ik daar een keer geweest ben. Tijdens een wandeltocht door de stad.. en daarbuiten. Mooi dat ze zelf iets organiseren als niemand het voor hun doen.

Love as always
di Mario

Reply
Nicky 3 juni 2020 - 10:00

Ik was in het begin bang dat je je zou gaan vervelen. Maar dat valt dus wel mee. Leuk initiatief weer!

Reply

Plaats een reactie