Home Centrum We kunnen ‘het nieuwe normaal’ natuurlijk ook vrolijk aankleden

We kunnen ‘het nieuwe normaal’ natuurlijk ook vrolijk aankleden

door Emile van Aelst

Een paar weken geleden kreeg ik van Adriënne Hoppezak een geweldig filmpje toegestuurd dat zij samen met onder andere Leitmotiv producties gemaakt heeft. In het filmpje een knipoog naar hoe we er bij zouden kunnen lopen in ‘het nieuwe normaal’. Een mooie aanleiding om weer eens een kijkje te gaan nemen in de grootste verkleedkist van Nederland, want dat kun je Hoppezak gerust noemen.

Alle grote evenementen, feesten en historische optochten zijn afgelast en ook jacquets voor afstudeerborrels is niet veel vraag naar op het moment. Eigenlijk ziet het er op straat dus maar saai uit, maar daar kunnen we zelf natuurlijk ook iets aan doen 🙂

Het zou toch geinig zijn om elke gelegenheid die zich er voor leent, je te verkleden of er een thema van te maken.  Word je bijvoorbeeld zestig, dan heb je de disco, glitter en glamourtijd meegemaakt dus loop je er op je verjaardag gewoon passend bij.

Ik zit er over te denken om eerdaags Happy op deze manier uit te laten, reken maar dat ik ruimte, of extra aanspraak heb.

Het is voor iedereen een feest om bij Hoppezak rond te lopen tussen de duizenden kostuums en je komt al snel op de mooiste ideeën.

Kom je voorlopig niet in aanmerking voor een kaartje voor de dierentuin. Geen probleem, verkleed je kinderen en maak je eigen dierentuin.

Geen gala’s of mooi aangeklede feesten, dan lopen we er toch gewoon zo nu en dan thuis even zo bij.

Je kan je natuurlijk ook door André, Adriënne of Patricia laten schminken. Het is vandaag toch geen mooi weer dus hier ( voor Leidenaren) een leuk raadseltje. Vorig jaar maakte Kleef & Koop een filmpje voor de Slag om Leiden met bekende Leidenaren die omgetoverd waren tot filmpersonages. Kan jij raden wie er in meespeelden en in welke filmfragmenten.

Zoals je ziet is er alles mogelijk en hoeveel indruk zal je maken als je op deze manier met je kind naar de speeltuin gaat.

Winkelen is op het moment weinig aan, maar als we willen kunnen we het een stuk gezelliger maken en gelijk ook goed beschermd blijven.

Waarom van die saaie mondkapjes als een apart masker misschien ook wel kan helpen.

Zo te zien keus genoeg in maskers.

Misschien heb ik je op een idee gebracht om je eerdaags eens leuk te verkleden en daarmee zelf en je omgeving een lollige dag te bezorgen.

In het filmpje dat Hoppezak maakte samen met Leitmotiv producties komen nog veel meer leuke ideeën langs.

 

Heb je eerdaags een verkleedfeestje en hopelijk in de toekomst weer grote feesten, afstudeerborrels of gala’s, gewoon even langs Hoppezak gaan.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 24 mei 2020 - 22:20

zo ben ik al jaren gekleed, maar nu ik de beelden zie snap ik waarom mensen me altijd zo aankijken.

Love as always
di mario

Reply
bvision 25 mei 2020 - 7:52

Ik vindt het een schitterende zaak, vooral aan de buitenkant met die banken voor de deur. Alleen aan mij verdienen ze niet zoveel. Ik loop al vanaf mijn jeugd in een spijkerbroek en ben zo door alle stromingen heen gekomen. Heb je er ook nog een judopak zien hangen…

Reply
rietepietz 25 mei 2020 - 16:42

Voor een verkleedfreak als ik is die winkel natuurlijk luilekkerland. Wanneer ik óóit weer eens makkelijker weg kan ga ik daar eens een uurtje likkebaarden. Heb natuurlijk totaal géén reden om me verkleden maar zo’n middeleeuws gewaad met pruik en toestanden lijkt me wel wat, al is knettergek ook reuze leuk;-)

Reply
Kakel 25 mei 2020 - 21:33

Wat een prachtig pand! Al die mogelijkheden…probeer daar maar eens een keuze uit te maken. Ik zou extravagant gaan. Dat levert beslist een nieuwe ervaring op. Volgens mij zag ik de tabberd van Sinterklaas er ook hangen!
Lieve groet..

Reply
Nicky 25 mei 2020 - 22:06

Wat een prachtige winkel. Dat filmpje is ook leuk. Het zou de boel wel lekker opfleuren!

Reply
rietepietz 27 mei 2020 - 18:40

Vergat ik toch helemaal te zeggen dat het maatje van Asterix me zo bekend voor kwam;-)

Reply

Plaats een reactie