Home Corona Leden Ronald McDonald Business Breakfast kregen Drive in ontbijt op Hemelvaartsdag

Leden Ronald McDonald Business Breakfast kregen Drive in ontbijt op Hemelvaartsdag

door Emile van Aelst

Bijna dagelijks kom je er wel weer achter wat er allemaal vanwege de coronacrisis niet door kan gaan. Elke derde donderdag van de maand komen de leden van het Ronald McDonald Business Breakfast bij elkaar om voor werktijd gezellig met elkaar te ontbijten en daarmee geld in te zamelen voor het Ronald McDonaldhuis. Vanwege de coronacrisis kunnen deze ontbijten helaas ook al twee maanden niet doorgaan. Walther Jacobs, lid van het RMBB en eigenaar van verschillende McDonald vestigingen in Leiden, had een leuk idee. Dit keer viel de derde donderdag op Hemelvaartsdag, dus is iedereen vrij en kan op zijn gemak rustig thuis ontbijten. Zodoende konden de leden bij de Mac Drive een ontbijt afhalen.

De meeste leden hadden elkaar alweer lange tijd niet gezien dus toch wel even snel hallo zeggen en bijkletsen als je op hetzelfde moment je ontbijt af kwam halen.

De ontbijten konden tussen 07.30 en 11.00 uur opgehaald worden. Om half tien waren er een aantal ondernemers tegelijk en konden we even snel een groepsfoto maken en dan natuurlijk het liefst met de ontbijtjes. Maar ja er zaten warme producten in en dan is het niet slim, eerst met de auto je ontbijt op te halen en daarna poseren. Voor alles is een oplossing, dus even voor de show werden er lege tasjes uitgedeeld 🙂

Zo lijkt het toch of ze net hun ontbijtje hebben afgehaald.

Nadat er in (heeeeeeeel) kleine groepjes nog even was bijgekletst, stapte iedereen in de auto om hun ontbijtje op te halen.

Bestuurslid Ton Bakker was blij met de positieve reacties van de leden en ging snel met zijn ontbijtje naar huis, voor het koud werd.

Op de fiets door de Mc Drive, een totaal nieuwe ervaring voor Annemieke Biesheuvel, fondsenwerver bij de universiteit Leiden.

Geen sambal bij, maar koekie bij 🙂

Van Walther Jacobs mocht ik niet weg zonder ontbijt.

Thuis heerlijk op mijn terras in het zonnetje genoten van mijn ontbijtje.

Het bestuur van het Ronald McDonald Business Breakfast beraadt zich hoe ze de komende tijd de ontbijtjes vorm gaan geven. Corona of geen corona, ze hopen in november toch weer net zo’n mooie cheque als vorig jaar te mogen uitschrijven voor het  Leidse Ronald McDonaldhuis.

Zou toch mooi zijn als we in november een foto kunnen maken met eventueel anderhalve meter afstand, maar ook een bedrag dat past op een cheque van anderhalve meter.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 23 mei 2020 - 7:25

Eentje op de fiets, dat is jammer, dat had beter gekund. Dat is nog even een agendapunt voor de volgende keer.

Love As Always
Di Mario

Reply
bvision 23 mei 2020 - 10:09

Zo kan het natuurlijk ook. En een leuke reclame…

Reply
Skyblog 23 mei 2020 - 13:15

Wauw wat hebben veel geld opgehaald. Knap gedaan. Het was wel heel erg druk. Lekker eten halen. Geld gaat naar goede doel. Leuke reclame.

Reply
Hans 23 mei 2020 - 20:20

Het blijft nog even aan rommelen, de dame op de fiets begrijpt het beter.
Maar Wel weer een leuke opbrengst. Hans

Reply
rietepietz 23 mei 2020 - 21:10

Een uitgebroeid ontbijt is wat mij betreft de lekkerste maaltijd van de dag. .

Reply
Nicky 23 mei 2020 - 21:43

Komt vast goed.

Reply

Plaats een reactie