Home Corona Lekker zonnetje, Gösta zong op het terras bij Ommedijk, kortom gewoon gezellige middag

Lekker zonnetje, Gösta zong op het terras bij Ommedijk, kortom gewoon gezellige middag

door Emile van Aelst

We beginnen natuurlijk nu allemaal toe te leven naar 1 juni , als we weer beperkt de kroeg in en het terras op mogen. Maar probeer je eens in te denken dat je een van de senioren bent die al die weken hun huis niet uit konden en geen bezoek mochten ontvangen. Ik moet er niet aan denken, dat het mij zou overkomen. Gelukkig hebben veel artiesten de laatste weken opgetreden in de tuinen of op pleintje bij allerlei verzorgingshuizen, zodat ze toch nog een beetje afleiding hadden. Omdat Gösta van den Burg toch niet naar Spanje kan op het moment treedt hij veel op voor de senioren. Vanmiddag was hij bij Ommedijk in Leiderdorp.

Omdat ik weet dat veel Leidenaren en ouderen genieten van de optredens van Gösta, heb ik vanmiddag maar weer een groot deel van het optreden live uitgezonden via facebook.

Hohoho zou ik bijna vergeten (nee hoor) niet alleen in Leiden en omgeving wordt meegekeken, maar ook in het Spaanse La-Carihulea waar Gösta een groot deel van het jaar woont en werkt wordt gekeken. Vaste kijker is Adrie de Noo, de kok van Eetcafe Het Kleine Regthuys. Gösta had nog een paar bemoedigende woorden speciaal voor de kijkers in La-Carihuela.

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik mij dat ik nog een geinig filmpje heb die ik in oktober opnam in Het Kleine Regthuys toen RTL5 opnames maakte voor de serie over La Carihuela. Het is een filmpje met Melanie Beense, Kees Diks en Bianca Meivogel met een loflied op La-Carihuela. Vanaf deze week mogen de restaurants er weer beperkt open en ik hoop dat ze nog een beetje kunnen meepakken komend seizoen. Wij Leidenaren komen als het lukt in oktober weer genieten en lol hebben bij jullie.

Terug naar Gösta die er weer helemaal een feestje van maakte en zelfs de mensen uit de flats aan de overkant aan het dansen kreeg.

Ik heb tientallen optredens bij verzorgingshuizen meegemaakt de laatste maanden, maar de glazen wand tussen Gösta en zijn publiek vond ik best wel heel erg tekenend.

Ruim een uur lang genoten de bewoners lekker in het zonnetje van het optreden.

Ook Gösta genoot, alleen diep in zijn hart zou hij graag komende weken in bijvoorbeeld Carihuela Park optreden. Helaas zit het er niet in en hoopt hij ook op oktober.

Voor iedereen die zijn optredens mist, geniet dan even van dit optreden bij Ommedijk.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

bvision 21 mei 2020 - 7:47

Het initiatief is super, alleen op deze muziek zit ik niet te wachten…

Reply
Nicky 21 mei 2020 - 13:26

Ahhhh! Zo leuk voor die oudjes! Misschien moeten we dit soort dingen maar blijven doen.

Reply
rietepietz 21 mei 2020 - 15:18

Het is fijn dat er zoveel gebeurt maar ja, het kan toch het gemis van bezoek niet goedmaken.Gelukkig komt er nu iets meer ruimte,

Reply
די מריו 21 mei 2020 - 18:13

Ik ben blij dat hij daar optreed.. de mensen daar vinden het perfect..

Love as Always
di mario

Reply

Plaats een reactie