Home Corona Ook getroffen door CVV, het corona verf virus

Ook getroffen door CVV, het corona verf virus

door Emile van Aelst

De bouwmarkten en verfhandelaren maken bijna overuren, het lijkt wel of iedereen getroffen is door het corona verf virus. Ik heb heel erg mijn best gedaan niet besmet te worden. Bleef anderhalve kilometer uit de buurt van bouwmarkten en verfwinkels, maar toch sloeg het toe.  Opeens stond ik bij Van Borselen, sinds 1876 de verfwinkel van Leiden, voor de deur en ging naar buiten met verf, kwasten en schuurmiddelen.

Toen ik mijn vrouw destijds leerde kennen waren er twee dingen heilig voor haar, nummer één de buffetkast, dan een hele tijd niets en dan kwam ik. Nu moet ik eerlijk zijn, het is ook een mooie buffetkast. Het vorige huis werd ingericht rondom de buffetkast. Alleen bij het huidige huis wilde ik toch van die eikenkleuren af en werd het huis grijs,….. behalve de buffetkast.

Ik loop mij er eerlijk gezegd al zes jaar aan te ergeren, alleen het risico het te verknallen en vooral het werk hielden mij tegen. Vorige week kwam er een nieuwe foto op canvas binnen en voor ik het door had, was ik besmet met CVV.

Tja daar staat hij dan, klaar om geschilderd te worden, nou ja zo snel gaat het ook weer niet natuurlijk.

Eerst op aanraden van Van Borselen de hele kast met groene zeep schoongemaakt en een nachtje laten drogen. Er wordt al 7 jaar niet meer gerookt in huis, maar de lucht die er vanaf kwam deed mij heel erg denken aan de asbakken in de ochtend na een behoorlijk wild en laat feest.

De besmetting heeft bij mij echt zwaar toegeslagen, want zoveel en netjes heb ik nog nooit van mijn leven geschuurd.

Hoezo stoffig in huis na het schuren.

Aan het eind van de dag de kast in de grondverf gezet.

Dag drie de eerste laag van de echte kleur zat er op.

Zowel Happy als Snowy durfden niet eens meer naar de kast te kijken, zodra ze hun kop maar de richting uitdraaiden dan gaf ik een gil zodat ze het echt wel uit hun koppie lieten. Waarom die krik daar ligt. In je eentje een eiken kast met een lengte van 2,70 meter optillen gaat niet echt lukken en dan is een krik een wereld uitvinding.

Dag vier zat ook de tweede laag verf er op en begon het echt ergens op te lijken.

Zondag was alles goed opgedroogd en een beetje uitgehard dus kon ik beginnen met inrichten en de nieuwe canvas er boven hangen.

Ik bespaar jullie de details van het schoonmaken en alle andere extra dingen die er bij zo’n projectje komen kijken, maar was na vijf dagen best wel tevreden met het resultaat.

Nog even een paar lijstjes en een schaal geschilderd en ik was volledig genezen van het CVV. Ik heb horen vertellen of hoop dat ik nu weer voor jaren immuun ben.

Oh en voor wie benieuwd is hoe het nu met Happy en Snowy gaat, die bewegen zoch nog steeds niet en liggen heel verbaasd te kijken 🙂

In de fotoslideshow hieronder zie je in 43 seconden hoe het ziekteverloop in vijf dagen gaat.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

bvision 20 mei 2020 - 7:03

haha, een kleurtje had natuurlijk ook gekend. Nee, zonder gekheid, dat heb je keurig aangepakt en ziet er een stuk “meer bij de tijd” uit.

Reply
Skyblog 20 mei 2020 - 7:23

Zo dressoir hebben wij ook. Wat ben jij goed bezig geweest. Je dressoir ziet heel goed uit. Opknapper geworden. Grijs is de mode. Wij laten zo. Je hond en je poes kijkt ernaar. Leuke foto van hun.

Reply
די מריו 20 mei 2020 - 10:23

Stijf van angst zitten ze te kijken…;-) Maar een ander tintje grijs was mooier geweest 😉 Nee hoor,. ik zit je maar te pesten.

Love as always
di Mario

Reply
Nicky 20 mei 2020 - 11:13

Gelukkig ben ik immuun voor CVV. Maar het ziet er top uit, zeg! Zeker voor de man die ooit een kast wit maakte en om de stereo heen verfde 🙂 (jij vertelt mij nooit meer iets, denk ik)

Reply
Emile van Aelst 21 mei 2020 - 23:04

Hahahahhahaha, maar dankzij dat ik jou dat verteld heb, besef en waardeer je dubbel wat een klus dit voor mij was 🙂 🙂

Reply
rietepietz 20 mei 2020 - 13:20

Gelukkig ben ik er tegen ingeënt dus heb nergens last van. Maar jij hebt de klus prachtig geklaard, staat inderdaad véél beter ,. Hilly zit ergens op haar wolkje trots op je te wezen, dat weet ik zeker!

Reply
Hans 22 mei 2020 - 17:26

Nou hier niet getroffen, maar het resultaat mag er zijn.
Daar word je happy van. Hans

Reply

Plaats een reactie