Home Corona Zo ben je open en zo ben je weer dicht, dat overkwam De Leidse Rederij

Zo ben je open en zo ben je weer dicht, dat overkwam De Leidse Rederij

door Emile van Aelst

Vrijdag was bij De Leidse Rederij de onofficiële opening van het seizoen, uit navraag was gebleken dat je met aanpassingen zou kunnen varen met twee gasten aan boord.  Later op de dag bleek duidelijk dat soms richtlijnen op meerdere manieren uitgelegd en geïnterpreteerd kunnen worden, maar daarover straks meer. Er was geen ruchtbaarheid aan de opening gegeven om gewoon heel rustig te starten. De dag er voor waren er ankers op de straat geschilderd die de looprichting en afstand aangaven.

Bij de boten was ook alles duidelijk. Volg de blauwe ankers bij het instappen en de rode bij het uitstappen.

Er mogen geen gasten in het Havenkantoor komen en voor de schippers geldt ook binnen anderhalve meter afstand.

Ennuhhh dit gaat nog wel even duren voor er weer zoveel mensen aan boord zitten 🙁

Nog even een beetje desinfecterende gel en alles is klaar voor het eerste vaartje.

Zelfs Peter had een corona outfit aangeschaft.

Het eerste vaartje van dit jaar werd gedaan door de heer Prins en zijn zoon. Normaal boeit het niet echt wie het eerste vaartje van het seizoen boekt, maar in dit rare jaar is het toch wel bijzonder als je de eerste bent.

Om het extra feestelijk te maken trakteerde buurman De Bonbonnerie op koffie met gebak.

Omdat er  onderweg veel verteld wordt over de stad en haar geschiedenis, is een mondkapje niet handig. Gelukkig had schipper Rein Paulides een veel betere en veilige oplossing.

En zo vertrok het eerste vaartje van 2020 voor een rondje stad.

Ik kwam ’s middags nog even terug om het scherm bij de kassa te fotograferen.

Het viel direct op dat de sfeer bedompt en iedereen teleurgesteld was. Er was net een telefoontje binnengekomen dat de rondvaarten met twee personen toch verboden waren.

Wat niet mag dat mag niet geen probleem, alleen vraag ik mij af hoe de regel dan precies in elkaar zit en waar wel of niet op gehandhaafd wordt. Privéboten mogen met meerdere familieleden varen, privéboten met vrienden en kennissen met een beperkt aantal en ruim uit elkaar. Maar hoe zit het dan huurboten, wie mogen daar in en met hoeveel.

Het is natuurlijk best wel lullig voor de rederij om afgeladen huurbootjes langs te zien varen. Je zou natuurlijk kunnen zeggen, oke dan verhuren we de boot en je krijgt er een gratis schipper bij. Maar ja dat is een vorm van grenzen opzoeken waar De Leidse Rederij gelukkig geen zin in heeft. Je moet toch nu en in de toekomst open en eerlijk met elkaar om kunnen gaan, maar cru is het wel natuurlijk.

Nou ja, na de teleurstelling was er wel de constatering dat De Leidse Rederij er klaar voor is als ze wel mogen varen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 16 mei 2020 - 22:45

Dat is toch ook wat.. Ik dacht dat wel veilig genoeg was.

Love as always
Di Mario

Reply
bvision 17 mei 2020 - 8:02

Je kunt je afvragen of het ook niet onzinnig is om met twee gasten in zo’n grote boot rond te varen. Daar moet toch ook geld bij…

Reply
rietepietz 17 mei 2020 - 10:35

De regels zijn inderdaad vaak niet helemaal duidelijk én niet altijd logisch. Maar behalve dat vraag ik me af of het rendabel is om een boot met twee passagiers te laten varen als er normaal 30 meevaren.

Reply
Nicky 19 mei 2020 - 10:33

Het is zo ingewikkeld allemaal. Ik snap echt niet meer wat nou wel mag en wat niet. Heel erg jammer voor de rederij.

Reply

Plaats een reactie