Home Corona Mondkapjes in de lift, kinderen naar school en iets klopt er niet op een van de foto’s

Mondkapjes in de lift, kinderen naar school en iets klopt er niet op een van de foto’s

door Emile van Aelst

Feest in veel gezinnen nu de kinderen sinds deze week weer naar school en de bso mogen.

Alleen vraag ik mij af, zouden ze de school nog herkennen er is aan het uiterlijk van de ingang heel wat veranderd in de tussentijd.

Handig die voetjes op de grond om aan te geven wat anderhalve meter is. Alleen hebben ze nu een kind met zijn voetjes in de witkalk gezet of is het de juffrouw zelf geweest.

Even dacht ik, hebben deze twee kinderen nu hun privé ingang of zijn de klassen zo klein geworden. Blijken het de namen van de juffen te zijn en moeten hun kinderen hier de school in.

Geen feestdag en toch hing de vlag uit.  Het kan natuurlijk zijn dat er iemand geslaagd is, normaal hangen ze dan toch je schooltas aan de vlag.

Ach woon je in zo’n groot huis, laten ze je jarenlang met een supermarkt tasje naar school gaan. Zou dit nu verborgen armoede zijn vroeg ik mij af.

De openingsfoto bovenaan is op zich een leuke spiegelfoto van een bruggetje in het park van kasteel Oud Poelgeest. Hieronder staat vrijwel dezelfde foto, alleen nu met een groot verschil. Wie het verschil ziet zal zich afvragen hoe het kan en geloof me er is niets in gefotoshopt. Voor wie het niet ziet, onderaan zet ik wat het verschil is en wat waarschijnlijk de oplossing is, maar probeer het eerst even zelf uit te vinden.

Ik maak mij niet snel kwaad, maar soms denk ik nou ja helemaal gestoord. Iedereen die met een mondkapje wil lopen is daar uiteraard vrij in als hij of zij zich daar veilig bij voelt.

Alleen doe hem dan thuis af en gooi hem niet in de lift met het idee van, ‘zo ik ben veilig thuis, laat de rest de tering krijgen, of in dit geval corona’.

Ach laten we het vrolijk houden, zoals bij dit huis. Daar staat de muziekstandaard alvast klaar om elk moment een concertje voor de deur  te geven of te krijgen.

Ohhh nog wel even een vraagje. Tast corona ook je smaakgevoel en gezichtsvermogen aan ? Ik kreeg afgelopen week twee keer bij iemand een dubbele expresso met slagroom, maar het zag er anders uit en smaakte ook niet naar koffie 🙂

Het verschil tussen de twee foto’s is dat op foto twee de spiegeling te zien is van iemand die op de brug zou moeten lopen, alleen ik zie niemand lopen. Ik denk dat het een luckyshot is en hij precies op het moment dat ik de foto nam wegvalt achter de bladeren. een seconde eerder of later had het er heel anders uitgezien denk ik.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

bvision 13 mei 2020 - 9:16

Ok zonder je commentaar had ik het gezien. De truc was dat je die foto wel erg ver uit elkaar had gezet. De naam van de foto was de oplossing (poelgeest)

Reply
rietepietz 13 mei 2020 - 14:06

Of het iémand was zag ik niet wel dat op de onderste foto een vage roze vlek in de weerspiegeling zat die in de eerste niet te zien was. Evengoed wél een mooi plaatje zo!

Reply
די מריו 13 mei 2020 - 14:39

Echt.. jullie moeten echt stoppen met geestverruimende middelen. Ik zie geen verschil… heb het groot gemaakt… gekeken, S en Y erbij gehaald. Die zagen wel verschil. Dus die hebben nu ook straf.. kom op zeg, op die leeftijd al middelen gebruiken.. het zou verboden moeten worden.

Love As Always
Di mario

Reply
Hans 13 mei 2020 - 23:11

Eens kijken Emile, ook hier zijn de scholen enz. aangepast.
Nu de volwassen mensen nog, kinderen zijn gewillig.
Er kan zeker armoede zijn achter de deur van een groot huis.
Het tasje kan ook van een student zijn.
In liften vind je nog veel meer dan alleen mondkapjes.
Kan me niet voorstellen dat iemand een hekel aan je heeft, ondanks de Tast corona. Hans

Reply
Kakel 14 mei 2020 - 14:25

Wat leuk dat ik het nou eens een keer zag! Meestal ben ik niet zo intelligent (-:
Ik kom telkens in winkelwagentjes papieren zakdoekjes tegen. In de polder ligt het er ook vol mee. Toch bezopen? Stop een gebruik zakdoekje in je broekzak! En een mondkapje vind ik helemaal schandalig.
Dan zie ik liever een muziekstandaard bij iemand voor de deur staan!
Die koffie lijkt wel slootwater…
Lieve groet ♥

Reply
Nicky0607 14 mei 2020 - 21:28

Die weerspiegeling zag ik ook. Heel bijzonder. Corona tast je geur en smaakvermogen aan. Da’s misschien een voordeel bij zo’n bakkie koffie.

Reply

Plaats een reactie