Home 4 en 5 Mei Musicalgezelschap Otis en K&G3 zingen en spelen ‘Als wij niets doen’ uit de musical Soldaat van Oranje

Musicalgezelschap Otis en K&G3 zingen en spelen ‘Als wij niets doen’ uit de musical Soldaat van Oranje

door Emile van Aelst

Ik denk dat we vandaag een van de meest indrukwekkende dodenherdenkingen ooit hebben meegemaakt. Dat het stil is tijdens de dodenherdenking is logisch, maar dat er geen mensen zijn is bizar en indrukwekkend.  Morgenavond twee fotoverslagen. Een van de herdenking bij de Haagsche Schouw waar de bijna 100 jarige veteraan Willem Witvliet samen met de 7 jarige Tim van Aelst, de achter, achter kleinzoon van Witvliets majoor Herman Mulder, de namen voorlas van de gevallenen bij de Haagsche Schouw en Valkenburg.

Morgen ook een verslag van de herdenking bij Molen de Valk, waar uiteraard ook geen publiek bij aanwezig mocht zijn.

Ik denk dat ik niet de enige ben waarbij deze dodenherdenking even moet bezinken.  Soms komen mooie dingen precies op tijd. Vanmorgen kreeg ik een filmpje opgestuurd van een unieke samenwerking tussen musicalgezelschap Otis en K&G3. Vorig jaar zong Otis tijdens het Rapenburgfestival 2019 een aantal nummers uit de musical Soldaat van Oranje.

Waaronder het lied ‘Als wij niets doen’ het was een kippenvel moment.

Zowel Otis als K&G3 zouden tijdens 4 en 5 mei een aantal optredens verzorgen. Door de coronacrisis gaat het niet door en besloten ze samen van huis uit het lied ‘Als je niets doet’ te zingen en spelen.  Toen ik het filmpje keek, dacht ik terug aan de warme zomeravond van vorig jaar waar de cast van Otis nog vrolijk poseerde in het raam waar de Soldaat van Oranje aan het begin van de oorlog woonde. Hoe kan de wereld in een jaar veranderen blijkt maar weer.

Er ging maar een ding door mij heen, Als wij niets doen, telt eigenlijk ook nu weer.

Stay safe.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 4 mei 2020 - 22:26

Het zit me nog steeds niet lekker. Natuurlijk zijn het mooie initiatieven, maar voor mij dekt het niet de lading.

Reply
rietepietz 5 mei 2020 - 12:24

Wat een prachtige kleinzoon heb jij, zó knap om dit te doen. Het was alles bij elkaar toch een waardige herdenking met misschien wel voor iedereen iets meer impact dan anders doordat we een klein beetje vrijheid moeten inleveren op dit moment. Met de nadruk op “klein beetje”want het is natuurlijk niéts “in vergelijking met”

Reply
די מריו 5 mei 2020 - 16:27

Toch leuk dat het zo gedaan is, ik hoop dat er mensen zijn die hun troost hier uit kunnen halen.

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky0607 5 mei 2020 - 22:04

Het lijkt allemaal zo lang geleden dat alles nog normaal was. Zo raar! Die foto van je kleinzoon vind ik zo mooi.

Reply

Plaats een reactie