Home Centrum Leidse markt tijdelijk verplaatst naar Lammermarkt en Beestenmarkt vanwege de coronacrisis

Leidse markt tijdelijk verplaatst naar Lammermarkt en Beestenmarkt vanwege de coronacrisis

door Emile van Aelst

Al in de eerste weken van de coronacrisis werd duidelijk dat het te druk werd op de Leidse markt en de Nieuwe Rijn en de Botermarkt te smal waren om de bezoekersstroom veilig te kunnen verwerken. Eerst moest de zaterdagmarkt er aan geloven en daarna werd ook de woensdagmarkt op deze plek verboden. Ondanks de aanpassingen was het toch niet veilig.

Vandaar dat besloten werd uit te wijken naar de Lammermarkt en de Beestenmarkt en dan helaas niet met alle kramen.

De foto die in de kraam bij Ilias hangt geeft eigenlijk exact aan waarom de markt verplaatst moest worden.

De twee pleinen zijn ruim ingericht met de kramen aan de zijkant, waardoor er geen grote massa’s  kunnen ontstaan en de anderhalve meter haalbaar is.

Er is te weinig plek voor alle marktkramen, vandaar dat de gemeente gekozen heeft voor uitsluitend de foodkramen. De vertegenwoordigers van de markt waren daar niet echt blij mee, aan de andere kant zijn er gelukkig een aantal marktkooplieden met deze tijdelijke plek gered.

Voor bloemen,  die niet tot de food behoren,  kan je gelukkig nog aan de rand van de markt bij de Bloemenboot terecht. Zodat je eigenlijk met vrijwel al je vaste marktboodschappen naar huis kan.

Even dreigde de toegang dicht te slibben met geparkeerde fietsen, maar daar werd gelukkig op gehandhaafd 🙂

Op de Lammermarkt stond de andere helft van de markt.

Ook hier weer alle ruimte.

En laten we eerlijk zijn het heeft ook wel iets een markt aan de voet van de molen en onder de markt een grote parkeergarage.

Enige wat ik mij afvroeg, was er nou niet iets met een markt in China en levende beesten. Voor de zekerheid ging ik toch maar even naar de Chinese toko op de Nieuwe Rijn om Pekingeend te kopen 🙂

Vanaf nu zijn voorlopig zowel de woensdag- als zaterdagmarkt op deze twee pleinen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 29 april 2020 - 22:55

Ik ging vroeger altijd naar de markt, nou ja, dat lieg ik…. ik ging een periode altijd naar de markt, toen ik een paar jaar elke zaterdag vrij was. Maar dat ben ik al jaren niet niet meer. Vroeger was de markt wel groter en gezelliger bedenk ik me net. Dat kwam toch niet omdat ik toen nog kwam…

Love as Always
Di mario

Reply
Skyblog 30 april 2020 - 7:01

Veel plekjes zijn daar ook toen gelopen. Leuk eens weer terug te zien. Het ziet bij de molen feestelijk uit. Deze molen zijn wij toen erin geweest. Och ik werd toen echt ziek van. Hoogte en smalle trapjes om erboven te komen. Mooie foto’s. Markt kennen wij ook. Gezellig weer eens terug te zien van jou foto’s.

Reply
Sjoerd 30 april 2020 - 7:05

Ach, het is even wennen, maar dat lost zich vanzelf op.

Reply
rietepietz 30 april 2020 - 18:21

Gelukkig dat het toch grotendeels opgelost is. Wél minder gezellig als alles zover uit elkaar staan maar beter dan niets toch. Ik zie dat bij ons ook

Reply
Nicky0607 2 mei 2020 - 20:28

Volgens mij gaat de markt voor mijn deur gewoon door (ik ben op kantoor die dag). Heel gek. Ik heb geen zin daar tussen te gaan lopen, hoor.

Reply

Plaats een reactie