Home Corona Koningsdag 2020 Moe maar voldaan

Koningsdag 2020 Moe maar voldaan

door Emile van Aelst

Het was de meest vreemde Koningsdag ooit en toch kan ik naderhand alleen maar zeggen, wat een topdag. Afgelopen week  bedachten de gemeente, de Oranje vereniging en Sleutelstad dat het misschien leuk zou zijn om een thuisblijf feest op radio en tv te geven. Na 7 uur live radio en tv met onder andere 12 artiesten binnen en buiten, konden we proosten op de Koning en een geweldig OranjeThuisBlijfDag feest. Dat vonden we een betere naam dan Woningsdag 🙂

We begonnen de dag natuurlijk met Oranje tompoucen. Later op de dag bleek dat Nederland vandaag bijna meer oranje tompoucen gekocht heeft dan wc rollen.

Ik had het geluk dat ik voornamelijk betrokken was bij de voorbereiding en niets met de techniek te maken had. Daarom hoefde ik alleen maar het tijdschema in de gaten te houden en kon verder rustig fotograferen en filmen. Nadat burgemeester Henri Lenferink en Trudy Kwik, voorzitter Oranje Vereniging met het Wilhelmus en een driewerf hoera de dag geopend hadden kon ik beginnen met wat live facebookfilmpjes.

Er werd zowel binnen live gespeeld als buiten opgenomen en later op de dag  uitgezonden. Hieronder de doorlinken naar vier live facebookfilmpjes. Ik zet deze er nu vast op, dan kan ik verder met alle foto’s en filmpjes uitzoeken voor een verslag morgen op deze site, want er is heel wat materiaal van deze waanzinnig leuke dag.

Filmpje een met daarin interviews medewerkers en opnames Kurker Vrouwen.

Filmpje twee met onder andere De Kiloknallers en waarin Gösta uitgebreid de groeten doet aan zijn vrienden in het Spaanse La-Carihuela. 

Filmpje drie met optreden van Gösta en soundcheck van Shoot from the Hip.

Filmpje vier Shoot from the Hip en Rob Baars en Eli ’t Hart.

We konden aan het eind van de dag terug kijken op een mooie dag. Morgenavond een uitgebreid verslag.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 28 april 2020 - 7:31

Aanpassen kunnen ze wel in Leiden. Hier hebben ze toch een hoop mensen blij mee gemaakt.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 28 april 2020 - 9:01

Jullie hebben er zelf maar een feest van gemaakt.

Reply
rietepietz 28 april 2020 - 18:59

Het is zo véél meer een feest geworden dan al die rommelmarkten , ik vind het een verbetering.

Reply
Nicky0607 29 april 2020 - 20:43

Ik ben het (weer eens) met Rietepietz eens!

Reply

Plaats een reactie