Home Corona ZZ Leiden en Versteegen auto’s laten Zorghelden gratis autorijden

ZZ Leiden en Versteegen auto’s laten Zorghelden gratis autorijden

door Emile van Aelst

Zoals bij alle sporten is er ook een abrupt eind gekomen aan de landelijke basketball competitie. Ook bij ZZ Leiden ligt alles stil en een aantal spelers zijn terug naar huis in de VS. Daarom staan er een paar spelerswagens stil in de garage van Versteegen Auto’s.

Toen Pieter Versteegen hoorde van de actie #Zorgheldenauto, was er slechts een telefoontje nodig met ZZ Leiden voorzitter Marcel Verburg om twee stilstaande spelersauto’s tijdelijk beschikbaar te stellen aan de actie #Zorgheldenauto. Werkers in de zorg die problemen hebben met woon-werkverkeer konden zich de afgelopen weken aanmelden bij de actie #Zorgheldenauto. Er rijden nu in Nederland circa 700 Zorghelden in door het bedrijfsleven tijdelijk gratis beschikbaar gestelde auto’s.

Zaterdagmorgen kwamen zorgmedewerkers Matthijs in ’t Veld en Juultje Martens hun auto’s in ontvangst nemen. Beiden moeten vanuit de Leidse regio dagelijks naar respectievelijk Amsterdam en Gouda.

Marcel Verburg en Pieter Versteegen waren blij de auto’s beschikbaar te kunnen stellen aan deze Zorghelden die elke dag in de frontlinie staan.

En natuurlijk werden de sleutels op gepaste afstand overhandigd.

Zonder handcontact 🙂

Juultje Martens vertelde enorm blij te zijn om in deze drukke tijden een auto tot haar beschikking te hebben.

Volgens ZZ Leiden voorzitter Marcel Verburg worden de auto’s in principe voor drie maanden beschikbaar gesteld, maar daarna kunnen we altijd kijken hoe dan de situatie in Nederland is.

Pieter Versteegen vertelde dat alles gratis is zoals gebruik, wegenbelasting en verzekering, behalve de benzine en eventuele bekeuringen 🙂

Na de uitleg en overhandiging van de sleutels reden de Zorghelden weg richting hun werk.

Mocht u de komende tijd de spelerswagens zien rijden met daarin vreemde gezichten, dan zijn het de Zorghelden die dagelijks voor ons klaar staan en niet nieuwe aankopen van ZZ Leiden die ons hopelijk snel weer elke week sportieve ontspanning geven.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Nicky0607 26 april 2020 - 23:55

Goede actie! En geen files momenteel!

Reply
די מריו 27 april 2020 - 8:20

Dat is prima geregeld zo… Misschien kan owh nee, dat redden we niet met de anderhalve meter. Ik denk, misschien kan ik er een paar rondbrengen op de fiets. 😉

Love As Always
di Mario

Reply
Sjoerd 27 april 2020 - 8:38

Zo komen er ook goede dingen uit deze crisis naar boven.

Reply
rietepietz 27 april 2020 - 18:55

Ik wens ze heel veel veilige kilometers, fijn dat het hun dagen wat makkelijker kan maken doordat ze goed vervoer hebben.

Reply

Plaats een reactie