Home Corona Ook Leiden steunt #SOSMoria

Ook Leiden steunt #SOSMoria

door Emile van Aelst

Er dreigt een humanitaire ramp op de Griekse eilanden en Lesbos in het bijzonder. In kamp Moria verblijven 20.000 vluchtelingen, terwijl er maar plek is voor 3.000. Verschillende artsen constateren dagelijks hoe schrijnend de situatie is. #SOSMoria is een noodoproep op initiatief van huisarts Steven van de Vijver en gynaecoloog Sanne van der Kooij. Zorgverleners uit heel Nederland en Europa scharen zich achter hen.  Zij riepen Nederland op om tenminste 500 kinderen uit het kamp weg te halen. Leiden was de eerste gemeente in Nederland die aanbood 25 kinderen op te vangen. Ondertussen hebben al 10 landen steun toegezegd en zijn er al 40 Nederlandse gemeentes die aan hebben geboden kinderen op te vangen. Het is nu wachten op een beslissing van de regering om dit toe te staan. De beelden uit kamp Moria zijn schrijnend en het is wachten tot de bom barst.

Donderdag werd er in steden die aangeboden hebben kinderen op te nemen een kort filmpje gemaakt om extra druk op de overheid te zetten zo snel mogelijk actie te ondernemen. Saxofonist Bart Wirtz speelde op ingetogen wijze de muziek van bovenstaand filmpje.

Raadsleden Gebke van Gaal en Martijn Otten zette voor de Pieterskerk in Leiden met grote letters #SOSMoria.

Normaal kan ik een heel verhaal schrijven over wie waar was, waarom en hoe leuk. Dat is nu even totaal niet van toepassing, het enige dat ik hoop is dat iedereen even op de site van #SOSMoria kijkt en snapt wat er daar aan de hand is en waarom er actie moet worden ondernomen.

In het filmpje de muziek van Bart Wirtz met foto’s van gisteren afgewisseld met een paar foto’s uit kamp Moria.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 25 april 2020 - 7:33

Wat zijn wij mensen toch eigenlijk wreed dat we er al voor zorgen dat het zo gebeurd. We moeten actie ondernemen.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 25 april 2020 - 9:10

Ik vraag me af of mijn gemeente meedoet. Dat kon ik nergens vinden.

Reply
Skyblog 25 april 2020 - 12:27

Ik weet niet of deze gemeente aandacht geven. We zitten wel met corona tijd. Er zijn zoveel vluchtelingen. Het is treist in de wereld. Je hebt wel goede blogje van gemaakt. Meisje op filmpje ontroerd het. Allemaal zo.

Reply
rietepietz 25 april 2020 - 17:40

En het treurige is dat er meer van dat soort vluchtelingen opvangplaatsen zijn, en ze blijven maar volstromen.

Reply
Nicky0607 26 april 2020 - 21:11

En wij (nou ja, ik persoonlijk niet) maar zeuren dat we thuis moeten blijven.

Reply
Kakel 26 april 2020 - 21:20

Heel terecht dat een oproep wordt gedaan om 500 kinderen op te nemen. Een wassen neus als je kijkt naar het aantal dat een welkom thuis nodig heeft. De minister heeft al aangegeven dat ze geen kinderen uit Griekenland in NL toelaat. Een bikkelharde tante…

Reply

Plaats een reactie