Home Corona Geen feest voor 50 jarige Muziekgroep De Sleutels, wie stuurt een kaartje als troost

Geen feest voor 50 jarige Muziekgroep De Sleutels, wie stuurt een kaartje als troost

door Emile van Aelst

Muziekgroep De Sleutels is een muziekgroep voor mensen met een beperking. Tot voor de coronacrisis begon kwamen ze wekelijks bij elkaar om muziek te maken. Zelf ben ik als vrijwilliger een aantal jaren actief geweest bij de Timmerclub van het VTV, toen nog Club 58. In die tijd heb ik ook de Sleutels leren kennen en zag wat een plezier ze hebben in hun spel. Ook na dat ik gestopt was als vrijwilliger ging ik nog wel bijna elk jaar het kerstconcert van de Sleutels.

Tot voor kort kwam ik een aantal leden van De Sleutels regelmatig tegen in de stad en ook al is het jaren gleden,  ze blijven je kennen en vaak is de eerste vraag  ‘Wanneer kom je weer op club’.

Afgelopen week hoorde ik dat De Sleutels eind van de maand 50 jaar bestaat, maar dat het feest waar de deelnemers zo naar uit hebben gekeken niet door kan gaan en dat ze ook al een aantal weken niet meer oefenen. We hebben allemaal onze problemen van de coronacrisis, maar ik vind dit zo extra triest omdat ik weet hoe belangrijk de muziekgroep voor ze is.

De vrijwilligers van de Sleutels, Anneke, Cor, Niels en Ben, willen toch graag iets doen voor de deelnemers. Ze doen een oproep om een felicitatiekaart te sturen naar het jubilerende De Sleutels. Ze willen de deelnemers verrassen met een bloemetje, kaarten en een cadeau. Dit moet via een raambezoek omdat de deelnemers zelf allemaal in quarantaine zitten omdat ze tot de risicogroep behoren.

Ik kreeg onderstaande brief van ze met de vraag of ik er op mijn site aandacht aan wil besteden. Natuurlijk doe ik dat en ik hoop dat iedereen die dit leest een kaartje stuurt, zodat het toch nog een beetje feest voor de leden van De Sleutels wordt.

Muziekgroep De Sleutels bestaat 50 jaar.

23 April 1970 is muziekgroep De Sleutels opgericht. Een muziekgroep voor mensen met een beperking. Natuurlijk verwijst de naam naar de Leidse oorsprong.

De muziekgroep was onderdeel van Centrum Club 58, later omgedoopt tot VTV. En deze groep was het visitekaartje van de club. Er werd vaak opgetreden op bruiloften, in verzorgingshuizen, in kerken. Regelmatig een groot concert in het St.Antoniusclubhuis of in een uitverkochte Stadsgehoorzaal.

In de loop der jaren is het allemaal wat ingetogener geworden, er wordt minder opgetreden. Maar het plezier in het spelen en samenzijn is er zeker niet minder op geworden.

Er spelen in 2020 nog drie muzikanten in van het eerste uur; Els Keij, zij bespeelt het orgel; Piet Noort, tromspeler en Agaath van Vliet, gitaar.

Het repertoire is Nederlandse en Engelstalige populaire muziek. De kerkelijke muziek is uit het repertoire verdwenen.

Natuurlijk is er een wisseling geweest in spelers en vrijwilligers die de groep begeleiden. Maar iedereen die betrokken raakt bij  deze muziekgroep blijft vele jaren, vanwege de warme sfeer.

25 Jaar geleden werd het zilveren jubileum groot gevierd met een concert en een bezoek van Erica Terpstra.

Nu bij dit gouden jubileum is het stil. Corona verhindert het bezoeken aan de oefenavonden en van een feestelijk concert kan geen sprake zijn.

De 17 muzikanten en zangers zijn thuis en kunnen geen bezoek ontvangen wegens besmettingsgevaar, zij behoren immers tot een kwetsbare doelgroep.

De vrijwilligers van De Sleutels: Anneke, Cor, Niels en Ben willen de jubilarissen graag verrassen met een bloemetje, kaarten, een cadeau. Dit zal via een “Raambezoek” moeten gebeuren.

Helpt u het mogelijk maken om hen te overstelpen met felicitatiekaarten, deze kunnen gestuurd worden naar:

VTV

Muziekgroep De Sleutels

Rijnsburgersingel 60,

2316 XX Leiden

De vrijwilligers willen eind april of begin mei langs gaan bij de deelnemers, uiteraard kunt u daarna hier lezen wat de reacties van deelnemers waren. Laat ze niet in de steek en stuur even een kaartje.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Hans 20 april 2020 - 22:44

Ach, wat jammer voor ze.
Ze hebben zo hun best gedaan. Hans

Reply
nessy 20 april 2020 - 22:56

Awww wat verdrietig!

Reply
די מריו 21 april 2020 - 7:29

Ik zal eens vragen of S wat moois in elkaar kan tekenen en schrijven.

Love as Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 21 april 2020 - 8:35

Zo valt er niet alleen in Leiden van alles in het water… Jammer voor deze groep, ik hoop dat ze het nog eens over kunnen doen.

Reply
rietepietz 21 april 2020 - 15:45

Inderdaad heel sneu dat er nu niet gefeest kan worden, i hoop heel erg dat het op een later tijdstip alsnog gevierd kan worden. Ik ga even kijken of ik nog een geschikte kaart in huis , anders moet het tot morgen wachten.

Reply
Nicky 24 april 2020 - 12:34

Kaartje komt er aan. Leuk!

Reply

Plaats een reactie