Home Corona Publiek houdt zich niet aan Corona maatregelen, bollenkwekers halen de velden leeg

Publiek houdt zich niet aan Corona maatregelen, bollenkwekers halen de velden leeg

door Emile van Aelst

Ondanks oproepen van de overheid en de burgemeesters in de bollenstreek om niet massaal naar de bollenvelden te komen kijken was het er toch veel te druk dit paasweekend. Foto’s in dit artikel zijn uiteraard van eerdere jaren. Om nog meer drukte de komende dagen en weken te voorkomen heeft een aantal bollenkwekers een unieke en trieste beslissing genomen en zijn begonnen met het koppen van de bollenvelden.

Voor alle mensen die nu niet meer kunnen genieten van de bollenvelden zet ik wat foto’s neer van eerdere jaren.

En om het in de Paassfeer te houden, plaats ik onderaan nog een keer een fotoslideshow met prachtige bollenvelden en daaronder als geluid de geweldige conference van Gregor Frenkel Frank en Netty Rosenfeld over het bezoek van de Duitsers met Pasen.

Het is jammer dat het publiek ondanks de waarschuwingen toch weer massaal de bollenvelden opliep, als ze gewoon een beetje langs gereden waren en in de auto gebleven, dan had deze maatregel waarschijnlijk niet genomen hoeven te worden en hadden we, in beperkte mate,  nog weken van de bollen kunnen genieten.

Maar ja het is niet anders, dit jaar geen bezoekje aan de bollenvelden.

In de fotoslideshow een hoop bloeiende bollenvelden met daaronder de geweldige conference uit het cabaretprogramma Cursief waarin Netty Rosenfeld een Duitse toerist (Gregory Frenkel Frank) interviewt die met Pasen de bollenstreek probeert te bereiken.

Gerelateerde artikelen

12 reacties

Marlies Haazebroek 13 april 2020 - 23:36

Leuk, dank je wel Emile.

Reply
Skyblog 14 april 2020 - 6:58

Houden niet aan de regels. Echt domme mensen is dit. Nu worden allen koppen van mooie tulpen eraf gehaald. Dat niet meer kunnen heen gaan. Groot gelijk. De mensen luisteren dan niet. Echt dom. Ik neem toch geen risico. Ik blijf veel thuis. Echt zonde van deze mooie bollenvelden. Prachtig foto’s.

Reply
די מריו 14 april 2020 - 7:22

Owh, wat zijn mensen toch dom. Ik zit zoveel mogelijk thuis. Beetje in de tuin en mondjesmaat naar de super. En wat doen die gasten. Je snapt het toch niet.

Love As Always
Di Mario

ps. ik heb genoten van je paasverhaal.

Reply
Gera 14 april 2020 - 9:55

Mooi Emile!
En wat jammer…..

Reply
Sjoerd 14 april 2020 - 12:00

Mooie foto’s, ik heb hier mijn eigen bollenvelden… Niet zo groot maar met verschillende kleuren.

Reply
rietepietz 14 april 2020 - 13:28

Dood en doodzonde dat zo’n maatregel genomen wordt. Waar55 zit het gezonde verstand van een deel van de bevolking. Vanuit de auto is het ook redelijk goed te bekijken maar dat is dus blijkbaar niet genoeg voor menigeen. Zó jammer!

Reply
rietepietz 14 april 2020 - 13:29

p.s. hoe die 55 er tussen geglipt is me een raadsel;-)

Reply
Emile van Aelst 14 april 2020 - 15:23

je leeftijd 🙂

Reply
rietepietz 14 april 2020 - 15:25

ach verhip ja, ik wist alleen niet dat mijn leeftijd paraat had, maar nu je het zegt we zijn ongeveer even oud toch? 😉

Reply
Kakel 14 april 2020 - 21:05

Het is te gek om los te lopen! Mensen die ondanks het verbod tóch tussen de bollen gingen staan voor een foto. Hele kuddes fietsers. Mensen zeiden dat ze vonden dat ze “een uitstapje hadden verdiend.”
De bloemen worden weggehaald terwijl veel bollen nog in knop staan (ik ken iemand die in Lisse woont en me dit vertelde…) Geweldige foto’s, Emile! De kleuren spatten van mijn scherm.
Fleurige groet

Reply
Hans 15 april 2020 - 14:02

Inderdaad het publiek houdt zich niet aan Corona maatregelen, met alle gevolgen van dien.
normaal is het niet gewenst om in de bollenvelden te lopen, nu helemaal niet met zoveel mensen op elkaar. Hans

Reply
Nicky0607 15 april 2020 - 20:34

Dat lijkt me dus écht een heel treurig klusje. Bah!

Reply

Plaats een reactie