Home Corona Ruim 200 kilo paaseieren uitgedeeld bij verzorgingshuizen in Leiden en omgeving

Ruim 200 kilo paaseieren uitgedeeld bij verzorgingshuizen in Leiden en omgeving

door Emile van Aelst

Zaterdag gingen een aantal paashazen met ruim 200 kilo paaseieren op bezoek bij verzorgingshuizen in Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp.

De actie was een spontaan idee van Olaf Lepoeter. Op Facebook deed hij een oproep om paaseieren in te leveren bij ijssalon Carmina aan de haven in Leiden en hij vroeg wat steun in de vorm van medewerkers en pakken.

Wat begon als idee om bij een stuk of vier huizen langs te gaan liep aardig uit de hand en het werd allemaal iets groter. Bedrijfsleven en particulieren sponsorden ruim 200 kilo paaseieren. Kledingverhuur Hoppezak en Martin de Wolf Entertainment zorgden voor de paashaas pakken. Semra van Putten, Bianca Lens, Gino Krapels en Martijn de Wolf聽 kropen bij toerbeurt in de pakken en uiteraard kroop ook de hoofdpaashaas Olaf Lepoeter zelf in het pak.

Er werd bij twaalf verzorgingshuizen, die zich hadden aangemeld,聽 langs gegaan en overal was dankbaarheid en vooral feest. Bij Van Wijckerslooth in Oegstgeest trad Randy Blommaert op.

Hij maakte er voor de bewoners een groot feest van.

Van achter de ramen werd gezwaaid en meegezongen.

De paashazen liepen in coronaise ( een polonaise met afstand en met beschermende kleding 馃檪 )聽 over het parkeer terrein.

Ook de bewoners aan de zijvleugels bij Van Wijckerslooth werden niet vergeten.

Randy had zijn collega Leo Kleijn meegenomen niet alleen voor het geluid, maar ook om samen een aantal nummers te zingen.

Olaf Lepoeter en zijn hazen moesten zich haasten om op tijd bij het volgende verzorgingshuis te zijn. Met een snik in zijn stem wenste hij de bewoners fijne Pasen en vooral een goede gezondheid.

Bij het volgende adres, dienstencentrum de Rondedans in de Julianastraat stond Jordy de orgelman al te wachten om de rest van de middag mee te rijden.

De Rondedans is geen verzorgingshuis maar heeft wel een zestal appartementen voor oudere Leidenaren, waarschijnlijk waren die net even boodschappen doen want er waren niet veel bewoners aanwezig. Je kon merken dat de paashaas eind november begin december nog wel een beetje bijklust. Met een flinke gooi kwamen de eitjes toch nog bij de bewoners terecht, spontaan begon ik te zingen ‘en gooi wat eitjes in de een of andere hoek’.

Je moet als paashaas natuurlijk wel je koppie erbij houden en niet je kop te rusten leggen in een fietsmandje. ( soms weet ik als ik iets zie, gelijk al dat ik er iets over wil schrijven Semra 馃檪 )

Bij Zorgcentrum De Zijloever genoten de bewoners van de zon, het uitzicht op het water en de langsvarende bootjes.

Hier werd het ook een groot feest en genoten de bewoners van het draaiorgel en de paaseitjes.

Service tot aan het krukje.

Ik had die eitjes hier toch ergens verstopt.

Oh ze zijn gelukkig al gevonden.

Ook hier stak de paashaas de bewoners weer een hart onder de riem en vertelde dat als je de chocolade laat smelten en op je gezicht smeert de rimpels verdwijnen. Ik dacht, kunnen ze gelijk meelopen bij de intocht op 14 november, of zou dat kleurtechnisch weer een probleem opleveren 馃檪聽Het was zulk mooi weer dat ik ook nog maar even meereed naar Huis op de Waard, waar de bewoners in de tuin zaten en via het hek op afstand contact met hun familieleden hebben.

Ook hier was weer iedereen blij met de komst van de paashazen en het draaiorgel.

Het idee naar ouderen achter het raam te zwaaien is al raar, maar gescheiden zijn door een hek gaf bij mij toch wel een heel onwerkelijk en bizar gevoel. Maar ja het is zo en kan even niet anders.

Het was weer zo’n middag met een lach en een traan en een geweldige ervaring. Complimenten voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, ik weet zeker dat het bijgeschreven kan worden in het rijtje onvergetelijke paasdagen.

In het filmpje sfeerbeelden van het optreden van Randy Blommaert bij Van Wijckerslooth en de bezoeken aan de Rondedans, Zijloever en Het Huis op de Waard.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 13 april 2020 - 8:42

En nu volgt er dan een periode van bezinning… Hebben we het wel goed gedaan of krijgen we na de pasen weer een nieuwe golf patienten door al die malloten die het niet snappen.

Reply
logbankje 13 april 2020 - 14:09

Voor de ouderen toch een leuke opsteker om op deze manier aandacht te krijgen. Hans

Reply
rietepietz 13 april 2020 - 20:14

Z贸 maak je een bijzonder Pasen, geweldig zo’n samenwerking.

Reply
Nicky0607 13 april 2020 - 22:09

Wat leuk! Ik heb hetzelfde gedaan maar dan op kleine schaal. Ik heb bij alle buren in ons seniorencomplex een zakje paaseitjes aan de deur gehangen met een kaartje erbij. Ze vonden het geweldig!

Reply
讚讬 诪专讬讜 13 april 2020 - 22:10

Slim om paashazen in te zetten, want de kans dat dieren het overbrengen is gering.

Love As alwaysdi mario

Reply

Plaats een reactie