Home Corona Tulpen voor bewoners Groenoord zuid en muziek op vinyl voor de deur

Tulpen voor bewoners Groenoord zuid en muziek op vinyl voor de deur

door Emile van Aelst

Ondanks dat het een vervelende tijd is, zijn er gelukkig nog zoveel leuke dingen en lijkt het wel of mensen opeens veel aardiger voor elkaar zijn. Vrijdag konden de bewoners van Groenoord zuid  gratis een bosje tulpen pakken en ook nog een bosje om weg te geven.

Door de maatregelen rondom het coronavirus is helaas ook Meet & Greet gesloten.

Op drie plekken in de straat stonden bakken met tulpen.

Je kon ze niet missen, ze vielen behoorlijk op.

Er was zelfs rekening mee gehouden als er meer buurtbewoners tegelijk een bosje kwamen halen. Groenoorders zijn nog al gezellige kletsers dus kom je al snel boven de drie personen uit 🙂

Soms heb je gewoon geluk. Ik had gelezen dat Erik Olijerhoek momenteel op verzoek voor je deur je favoriete single kan komen draaien. Ik was van plan te vragen waar ik hem kon tegen komen deze week. Net op het moment dat ik naar huis wil gaan zie ik Erik voor een deur stoppen met zijn fiets discotheek. Achter zijn fiets hangt een bakje, waar een portable platenspeler, een smyrnakleedje en een schemerlampje zitten.

Deze mevrouw was net in de straat komen wonen en haar vader had Erik gevraagd een welkomstliedje voor haar te draaien.

Zo werd een doodgewone zonnige vrijdagmorgen toch nog heel speciaal en gezellig.

Stomtoevallig was er nog een aanvraag een stukje verderop in de straat. Het zestiger jaren huiskamertje werd weer uit het bakje gehaald en opgezet.

Aanbellen en hopen dat de bewoners thuis zijn.

Goedemorgen, ik kom het nummer ‘She’ van Charles Aznavour voor u draaien.

Het heeft natuurlijk wel iets, als er speciaal voor jou iemand een plaat komt draaien. Het geeft ook wel iets aan over de sfeer in de buurt, want de plaat was aangevraagd door de buurman van twee huizen verderop.Als toegift draaide hij nog even ‘Love me do’  van de Beatles.

Wil je Erik ook een keer bij iemand langs laten komen, kijk dan even op zijn site.

In het filmpje een paar korte flitsen van zijn optreden.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 10 april 2020 - 22:47

Ja man, bloemen zijn het helemaal. Die brengen je vreugde op de kleine vierkante centimeter, maar dan uit dat zich in duizendvoud.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 10 april 2020 - 23:15

Gelukkig zijn er genoeg initiatieven… Een bloemetjes is uiteraard nooit weg en een persoonlijk muziekje door jouw vastgelegd zeker niet…

Reply
Skyblog 11 april 2020 - 15:37

Ja bloemen brengen op 1’5 afstand houden. Echt geweldig idee. Even troosten aan de deur. Muziek is zeker heel leuk erbij. Vreugde in straat doet wat. Leuke foto’s. Fijne paasweekend gewenst. Samensterk.

Reply
rietepietz 11 april 2020 - 19:38

Leuk hoor, weer eens héél anders dan een draaiorgel voor de deur.

Reply
Nicky0607 12 april 2020 - 10:47

Wat leuk! We moeten elkaar een beetje opvrolijken deze dagen. Ik hoop dat we onthouden hoe mooi dit allemaal is. En dat we na deze crisis ook zo lief voor elkaar blijven.

Reply

Plaats een reactie