Home Corona Horeca maakt van de nood een deugd en knapt de zaken op.

Horeca maakt van de nood een deugd en knapt de zaken op.

door Emile van Aelst

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ waren destijds de legendarische woorden van Johan Cruyff. Een ‘voordeel’ van de verplichte sluiting van de horeca is dat iedereen de kans en de tijd heeft om zijn zaak eens grondig op te knappen en het meubilair een nieuw likje verf te geven.

De kop van mijn artikel in het Leidsch Dagblad vandaag klinkt heel positief, maar er schuilt natuurlijk een hoop leed achter de sluiting van de horeca. Maar als je dan toch gedwongen dicht bent dat kan je beter je tijd goed gebruiken en voor zover mogelijk de boel een beetje opknappen.

Colin van Gestel-Messiaen heeft zijn café De Twee Spieghels van binnen en buiten aangepakt. Voordeel is dat de verf nu lekker de tijd heeft om uit te harden. Normaal ga je na twee dagen alweer open en is de verf niet uitgehard.

Bij Koetshuis de Burcht waren Tom Holswilder, vriend en klusjesman Ronald Pesant en kok Wil Steen vorige week druk bezig om het terras meubilair op te knappen.

De verbondenheid en de steun zijn regelmatig hartverwarmend. Zo vind ik dit ook geweldig van Tom en zijn team om deze affiches op de zaak te hangen.

Nadat binnen de boel opgeknapt was werd het tijd het terras eens grondig te reinigen.

Flo van Breukelen leefde zich in het zonnetje lekker uit met de hogedrukreiniger bij Café ’t Praethuys.Ondanks de vele maatregelen van de overheid heeft iedereen het moeilijk op het moment. Laten we elkaar zoveel als mogelijk helpen.  Dat geldt ook voor de lokale ondernemers, die kunnen momenteel elk dubbeltje omzet goed gebruiken. Vandaar dan ook de oproep KOOP LOKAAL dat kan zowel in de winkels als op internet.

De Horeca is een actie gestart om Horeca Waardebonnen te kopen. Met deze bon zorg je dat je favoriete kroeg in elk geval iets inkomsten heeft om nu de huur of pacht te kunnen opbrengen. Zodra de horeca weer open is kan je de bon verzilveren of beter gezegd vloeibaar maken. Deze actie is in heel Nederland dus lezers van buiten Leiden tik je woonplaats in en kijk of jou kroeg er ook bij zit.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 31 maart 2020 - 7:31

Ja, bij mijn zusje is de kroeg ook al bijna helemaal opgeknapt. Hopelijk duurt de sluiting niet erg lang meer.. (en zijn we van deze vervelende virus af) Maar vanavond krijgen we te horen dat het nog verlengt wordt tot eind april denk ik zo.

Love as always
di mario

Reply
Sjoerd 31 maart 2020 - 8:32

Koop lokaal, daar moest ik aan denken bij de mail van PostNL:

30 maart 3:30
Wegens grote drukte is uw zending vertraagd. Deze zal binnen 3 werkdagen worden bezorgd
28 maart 3:30
Bezorging is vertraagd
27 maart 14:26
Zending is ontvangen door PostNL
24 maart 14:00
Zending wordt verwacht, nog niet bij PostNL

Ik groet u
Namasté

Reply
Hans 31 maart 2020 - 14:26

Het is een nuttige tijdsbesteding, om nu je zaak op te knappen.
Zo zijn veel mensen ook met hun woning bezig. Hans

Reply
rietepietz 31 maart 2020 - 18:36

Precies, van een nood een deugd maken! Als ik dat pleintje voor het praethuys zie moet ik altijd weer denken aan de ezelsbruggetjesmeeting;-)

Reply
Nicky0607 1 april 2020 - 11:37

Ja, dat doen ze hier ook. Alles is weer spic en span straks. Dat je de lokale winkeliers moet steunen snap ik helemaal. Maar ik ga toch liever (‘s avonds laat, lekker rustig) naar de supermarkt in plaats van vier winkels te bezoeken. De restaurants hier in het dorp sponseren we wel door eten af te halen. Als dit voorbij is, ben ik moddervet.

Reply

Plaats een reactie