Home Corona Bartje van Schoonderwoerd Den Bezemer trad buiten op voor bewoners Rijn en Vliet

Bartje van Schoonderwoerd Den Bezemer trad buiten op voor bewoners Rijn en Vliet

door Emile van Aelst

Leidse artiesten die normaal gesproken regelmatig optreden in de verzorgingshuizen, laten hun publiek niet in de steek. Woensdag zag ik Roselle zingen in verzorgingshuis de Aarhoeve. Gösta van den Burg zou normaal gesproken volgende week naar Spanje vliegen voor optredens in La Carihuela, maar ja dat gaat niet door, nu treedt hij ook op in diverse verzorgingscentra. Gisteren was ik bij een optreden van Bartje, hij trad op in de binnentuin van Rijn en Vliet.Het blijven hele rare optredens, normaal heb je volop contact met je publiek en nu kijken ze vanaf hun balkon of van achter de ramen en ben je eigenlijk als artiest heel alleen.

De dankbaarheid bij de bewoners en het personeel is groot.

Ik krijg steeds meer bewondering voor het personeel. Zij staan niet alleen aan het front en werken zich een slag in de rondte, maar lopen ook extra risico’s. Er zijn nu eenmaal bewoners, waar je echt geen anderhalve meter afstand van kan houden. Dat maakt het werk en de keuzes nog moeilijker.

Moeilijke en zware tijden dus voor het personeel. Het viel mij woensdag ook al op bij het optreden van Roselle in Langeraar dat ze helemaal opleven tijdens het optreden. Je ziet na een paar nummers de spanning van de gezichten verdwijnen en spontaan gaan ze in polonaise door de tuin.

Wel met gepaste afstand uiteraard.

Het blijkt duidelijk dat deze optredens dus zowel voor personeel als bewoners even een stukje verlichting geeft in deze moeilijke tijden.

Bartje genoot van het optreden en maakte er een feestje van voor iedereen.

In het filmpje hieronder nog wat sfeerbeelden van het optreden, die ook natuurlijk fijn zijn voor de fans van Bartje die hem nu even moeten missen zolang de horeca dicht is en de evenementen niet door gaan.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

rietepietz 27 maart 2020 - 22:09

Het is een oplossing, en de stemming zat er goed in daar gaat het om!

Reply
די מריו 28 maart 2020 - 7:49

Ik hoop toch dat ik nooit oud wordt.. want ga ik dan ook van deze muziek houden? Nee serieus, ik vind het mooi dat ze het doen voor al die mensen. En die genieten er duidelijk van. Mooi.

Love as always
Di Mario

Reply
Sjoerd 28 maart 2020 - 7:58

Ik was gisteren ook bij zo’n optreden bij het Pius centrum alhier. Dan krijg ik toch een brok in mijn keel…

Reply
Hans 28 maart 2020 - 13:43

Het is een leuke en gezellige afleiding voor de oudjes en wie niet. Hans

Reply
Nicky 29 maart 2020 - 10:49

Prachtig!

Reply

Plaats een reactie