Home Corona Happy uitlaten in De Leidse Hout tijdens de Corona crisis

Happy uitlaten in De Leidse Hout tijdens de Corona crisis

door Emile van Aelst

De afgelopen twee weken zag je grote verschillen in het aantal bezoekers van de Leidse Hout. Vandaag was het voor het eerst weer rustig. Normaal gesproken zie je door de week alleen een paar hondenbezitters op het grote veld.

Ik laat vrijwel elke dag Happy uit in het park en zag afgelopen week grote veranderingen en stond zo nu en dan versteld van wat ik zag.

Zodra de eerste grote maatregelen van kracht werden, zoals het sluiten van de horeca, sportscholen etc zag je de eerste sportievelingen, yogaliefhebbers en anderen hun oefeningen op het veld doen. Op zich een heel slimme oplossing dacht ik in eerste instantie.

Steeds meer bedrijven sloten hun deuren of werknemers gingen thuis werken en dus ook drukker in het park.

Op zich mag het niet, maar ik loop toch in eerste instantie met Happy over het pad achter het grote veld. Dan hoef ik niet langs alle sportende mensen en schrikt zij niet van langs vliegende ballen.

Daarnaast vind ik het ook frisser dat ze haar behoefte illegaal doet in de struiken in plaats van legaal op het grote veld.  Natuurlijk ruim je het als hondenbezitter op, maar er blijft altijd iets achter, al is het maar de geur en als jij daar dan tien minuten later met je kind of vriendenclub gaat zitten lijkt het me niet prettig.

Zo dat was gelijk even de uitleg over mijn burgerlijke ongehoorzaamheid, waarvan ik vind dat hij terecht is 🙂  Trouwens Happy is heel netjes opgevoed, heeft er een aantal minuten over gedaan voor ze de stok onder het lint pakte, mag het wel of mag het niet. Kan natuurlijk ook zijn dat ze gewoon bang was voor het lint, maar dat klinkt lang niet zo stoer.

Het was maandag met het mooie weer behoorlijk druk in het park.

Je hebt ook verstandige mensen die gaan lekker op een boomstronk zitten lezen.

Met je mobieltje lekker in een heeeeeeel grote zandbak zitten.

Even oefeningen op tafel doen.

De politie was er niet vanwege de Coronacrisis, maar omdat er iemand was die erg moeite had met honden en dat ook op een heel vervelende manier duidelijk maakte.  Meneer ik zag u net stokken gooien, wilt u dat voor mij ook even doen.

Vandaag na de persconferentie van gisteravond, was het vandaag opvallend stil in het park. Voor Happy een beetje saai, maar ach dan kan je altijd nog op een houtje bijten.

Blijf zoveel mogelijk binnen, doe boodschappen in je eentje en blijf echt op anderhalve meter afstand van elkaar.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 25 maart 2020 - 8:50

Het is beter voor ons allemaal als we elkaar niet opzoeken. Een biertje thuis en wat surfen op het net, elkaar wat plagen… Dat is veiliger… De rest komt later wel weer.

Reply
די מריו 25 maart 2020 - 10:31

Met het programma Zoom kun je mooi een account aanmaken, vrienden uitnodigen en online samen een bierjte drinken. 😉 Honden uitlaten lukt zo nog niet.

Love As always
Di Mario

Reply
Kakel 25 maart 2020 - 18:01

Weer genoten van je foto’s en droge commentaar (-: Heerlijk, er gaat niets boven lachen. En je niet houden aan de regels; ik ben voorstander! In de polder is het druk, abnormaal. Mensen lopen nog steeds in groepjes en hebben schijt aan de nieuwe maatregelen. Af en toe hoest ik keihard en dan krijg ik ineens de ruimte. Vreemd. Heel vreemd.
Blijf gezond ♥

Reply
rietepietz 25 maart 2020 - 19:56

Het zal je toch niet meevallen denk ik , je bent een echt gezelligheidsdier en dát is nu wel even lastig.

Reply
Nicky 26 maart 2020 - 22:22

Sommige mensen zijn zó dom. Of zó onverschillig. Of allebei. Ik vind het niet leuk maar ik ontmoet zo weinig mogelijk mensen nu.

Reply

Plaats een reactie