Home Corona Toch nog een gezellige avond thuis met de Pronck-Stay-at-Home-Survival-Box

Toch nog een gezellige avond thuis met de Pronck-Stay-at-Home-Survival-Box

door Emile van Aelst

We zitten noodgedwongen de komende tijd thuis. Naar de kroeg of feestjes gaan zit er voorlopig niet meer in, maar daarom mogen we het nog wel gezellig maken.  Het mooiste verjaardagscadeau voor liefhebbers van bier is deze weken De Pronck-Stay-at-Home- Survival-Box en je steunt er ook nog drie plaatselijke ondernemers mee.

Vrijwel iedereen in Leiden en ook bierliefhebbers van buiten Leiden kent de Leidse brouwerij Pronck wel. De brouwerij heeft al meerdere prijzen gewonnen en iedereen bij Pronck heeft een passie om goed en lekker bier te maken. Twee jaar geleden ging de nieuwe brouwerij open in de voormalige energiecentrale en leek alles koek en ei, misschien beter gezegd bier en hop. Alles wees er op dat Pronk een gezonde groei door zou maken. En dat was ook zo totdat het Corona virus en daarop volgende crisis toesloegen.

De brouwerij is voor een groot gedeelte afhankelijk van de afzet naar de horeca en die staat nu helemaal stil. De fusten staan te wachten in de gangen van de brouwerij.

Nou dan stop je toch met brouwen zou je denken, helaas is dat niet mogelijk. Het brouwproces van bier is ongeveer zes weken, dus op het moment dat de horeca open gaat kan je niet opeens beginnen met brouwen.

In het slechtste geval loop je nu dus bier te brouwen dat je later kan weggooien.

Vanavond werd bekend dat de horeca nog tot minstens 1 juni gesloten blijft, dus misschien wordt er nu wel tijdelijk gestopt. Mijn gegevens zijn van een gesprek eind vorige week, dus dat zou zomaar kunnen. Uiteraard worden er ook flesjes gevuld voor de slijterijen. Is er dan helemaal niets leuks te melden, gelukkig wel. Om een beetje bezig te blijven en als doekje voor het bloeden hebben ze De Pronck-Stay-at-Home- Survival-Box bedacht. Daar zitten onder andere een aantal biertjes, twee glazen en viltjes in.

Dan zit er ook nog een Leids kaasje van Fromagerie Bon in en om te knabbelen lekkere nootjes van Bas Boer Noten.

Het leuke er van is dat er een mooi cadeau artikel is bedacht en dat de drie ondernemers elkaar nog een beetje helpen. Je kan er geen bedrijf mee overeind houden, maar het geeft wel de creativiteit van de ondernemers aan. In de hal van de Brouwerij staan een aantal boxen klaar om te verzenden of bezorgen.

Als knipoog zit er ook een luxe wc rol in het pakket. Er werd dus helemaal niet gehamsterd in Leiden, Dick Neuman moest 25 rollen wc papier kopen, maar las verkeerd en nam er 250 mee  🙂  En nou moet je ze nog wel even zien kwijt te raken.

Eigenaar Benjamin Wegman, Roos van Dalen en Dick Neuman hopen op deze manier een glimlach bij hun klanten op te roepen en het is een klein doekje voor het bloeden.

De bestellingen worden contactloos thuis afgeleverd of bij degene voor wie het cadeau bestemd is. Het is leuker de bestellingen te verwerken dan alle afzeggingen voor leveringen in het systeem in te voeren.

Gelukkig bestaat er een programma die snel de makkelijkste route voor je maakt, zodat je niet voor niets de halve streek door rijdt.

De pakketten zijn via de website te bestellen. Behalve dat je een bijzonder origineel cadeau geeft of er zelf van geniet, steun je ook nog eens drie Leidse ondernemers.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Geuzenpartij! 24 maart 2020 - 1:34

Leuk initiatief. En vooral die superhandige wc-rol is natuurlijk helemaal het einde… 😉

Reply
די מריו 24 maart 2020 - 7:33

Super leuk bedacht. Ik hoop dat ze minimaal 250 pakketten verkopen 😉 Dan zijn ze die rollen ook kwijt.

Love as always
Di Mario

Reply
Sjoerd 24 maart 2020 - 10:32

Ik vind het een super idee, maar 3.30 per flesje is wat aan de hoge kant denk ik. Ik heb net 0.33 cent betaald voor een flesje echt Brand bier… Maar daar zit dan geen survival pakket bij.

Reply
rietepietz 24 maart 2020 - 20:05

Tip van mijn kleinzoon Maikel; ” Ik heb in elke kamer in huis 2 biertjes gezet. Hou morgen een kroegentocht. Nu al zin in”
Prima te doen met zo’n pakket.

Reply
Nicky 25 maart 2020 - 12:46

Al die initiatieven zijn wel heel erg leuk! En inderdaad; goed om de ondernemers te steunen. En wc-papier kun je nooit teveel hebben!

Reply

Plaats een reactie